Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2014 23:49 - Смисъл на символизма на кралският герб на Англия и връзка на символите с образи в Библията.
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1600 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.08.2017 23:30



Смисъл на символизма на кралският герб на Англия и връзка на символите с образи в Библията.

http://www.thepotteries.org/mark/arms/meaning.htm

Герба стои в държавни учреждения, пари, църкви и обществени места. Обяснението за символизма е не само некоректно, но и важно за обяснение на символи в Библията.

Английският символ, бяло агне подпиращо бял флаг с червен кръст, образ на Христос и спасението, е първоначалният образ на църквата. А този образ идва от симола на градовете Йорк и Дърамският университет. Агнето е било първоначалният образ на най-голямото графство в Англия Йоркшир, а червеният кръст на бял фон на емблемата на Дърам показва ценралното географско място на градът на островът. Кралският герб съдържа две други животни.

Големият лъв е символ на църквата, като представител на нейната власт с корона дадена от кралят. Белият кон “еднорог”, вързан с верига за земята е образ на парламента. Спираловидния рог е образ на непрекъснато растящият авторитет. Конят и лъвът подпират щита на вярата, на него са показаи четирите части на обединеното кралство. Англия и Уелс имат единен символ. Трите лъва символизират обединението на трите първични съюза. За тях има описание в библейското тълкуване. Шотландия е изобразена като лъв в кошара символ на клановете, Ирландия е показана като арфата на Давид. Над щита стои шлем, символ на спасението от Евангелието. Над него има корона, символ на връзката на тази доктрина с краля, върху короната има по-малък лъв пак с корона, но тук с кръст символ на Христос и църквата, като посредник между Бог и кралят.

Смисълът на текстовете е различен от тълкуваното. "Hon Y Soit Qui Mal Y Pense". Смисълът е не както го пишат навсякъде "Shame to him who evil thinks.", а “ honor & goodness all male & concerned", Soit = very well, goodness, Pense = Penser. Изкривен е и превода на мотото на суверена, "Dieu et Mon Droit" значи God is my righteousness. Цитата от Библията определя Бог като авторитет за праведността. Листата предават свойства и цели на властта.





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3641799
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив