Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2014 17:29 - Неуместен коментар относно връзката на алкохола и еволюцията от AIG - answers in genesis
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 493 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.12.2014 17:31


Неуместен коментар относно връзката на алкохола и еволюцията от AIG - answers in genesis

В статията на линка има коментар за статия в DiscoverMagazine, в която има небивалици относно измислени "ензими" разграждащи алкохола при хора и маймуни. Има дори някаква неуместна таблица, в която видовете маймуни са подредени в редица и са свързани с някакви названия за "ензими". Неуместността на това сравнение е главно в разликите в храносмилателната система при маймуни и хора. Човекът е с почти единична храносмилателна система с прасето, а това животно е напълно сравнимо с човек при усвояване на алкохола. Маймуните са тревопасни и плодоядни и за това при тях алкохола се усвоява различно. Човек трябва да се сравнява с всеядни животни, с прасе, мечка, плъх и др., не с тревопасни.

В статията има и неуместно споменаване за етнически групи като фактор от усвояване на алкохола. Все едно ни казва, че Бог е създал едни народи да пият повече от други. Истината за началото на алкохолопиенето е в символизирането на опрощението на греховете. Както пияния не помни какво е правил при опиянението, така е се е давало и послание за каещите се грешници. В последствие пиенето е станало не само мода, но и политически мотивирана практика. Днес все още има вярващи считащи, че пиенето не е вредно. Аз виждам в алкохола, наркотиците, тютюна и измислените лекарства само средство за манипулация и унижение.


Линк; https://answersingenesis.org/human-evolution/did-humans-evolve-to-drink-alcohol/

Цитат; Human individuals and ethnic groups vary greatly in their ability to metabolize ethanol and its toxic aldehyde byproduct.





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3649046
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив