Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2015 12:57 - Загадката на 42’-ри паралел и топ 7 на конспирациите в историята на Северна Америка
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2382 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.07.2015 15:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Загадката на 42’-ри паралел и топ 7 на конспирациите в историята на Северна Америка


  1. САЩ никога не са били колония на европейска страна. Държава е създадена от агличаните с цел там да се заселят имигранти от континентална Европа, като така истинските английски колонии по света да бъдат запазени от европейски преселници и да останат по-автентично английски.

  2. 42’-ри паралел на картата е граница на множество щати и това не е случайно, това е била в миналото границата между САЩ и Канада. Ето така е изглеждал севроизтокът преди 150 години. През средата на 19-ти век канадската граница е била избутана на север, както е в момента. Като това е била границата на изток от езерото Ери. Североизтокът е бил драстично променен като териториално разпределение и дори са поставен граници на щати по 42’ри пралел, за да замаскират предното разделение западно от ез. Ери. Щатът Мейн и антлантическото крайбрежие до региона Бостънският залив е бил наричан Ню Линколншаиър. Ню Хемпшайер е включвал всички тези малки щати в Нова Англия, сегашната територия на Ню Немпшайер, Вермонт, вътрешността на Масачусетс, Роуд Айлънд и Кънектикът. Всичко източно от река Хъдзън е било Ню Хемпшайър. Щатът Ню Йорк е включвал северната част на Ню Джързи, но не и западните части около Бъфало, крайбрежието на ез. Ери е било част от Пенсилвания. Която е включвала и източните части на Мериленд, южната половина на Ню Джързи и Делауер. Западната част на Мериленд и Западна Вирджиния са били част от щатът Вирджиния. Южната граница на САЩ е била чак на юг в Мексико по паралела на “тропикът на рака”.

  3. Никога не е имало война за независимост от Англия или купуване и завладавяне на земи от Испания, Мексико, Франция или Русия. Тези територии са били незаселени с хора. За да се елеминират претенциите на заселници, федералното правителство измисля колониалната им собственност от съществуващи европейски страни. Мексико е страна създадена едва след САЩ, във Вашингтон не са харесвали на времето пустините на югозападната част и са ги набутали на друга държава.

  4. Така наречените “индианци” не са “коренно” население, а само преселници от Азия или южна Европа. Целта на създаването на този мит е повече територии под държавен контрол.

  5. Гражданска война в САЩ е измислица на противници на увеличаването армията в края на 19-ти век. Не малко хора са се опасявали от многобройна армия, която би могла да бъде ползвана от корумпирани политици за нечисти цели срещу народа. Опонентите на тази групировка измислят войни с Мексико и индианците с цел да издействат повече средства за увеличаване на армията.

  6. Робството на африканците е създадено не от християни, а от самите африкаци. Ролята му е държавно промотирана от същите адвокати и политици измислили и индианците.

  7. Първият президент на САЩ е сега броеният като тринадесетият Millard Fillmore, (7 януари 1800 – 8 март 1874), до преди неговото избиране не е имало национални избори. Неговото число неслучайно съвпада с 13-те звезди на националният герб и първият флаг.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3633800
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив