Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2015 18:34 - Политиката зад пдсевдонима Джордано Бруно
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1323 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

*-*-*--*

Политиката зад пдсевдонима Джордано Бруно


Преди малко попадам на българоезична статия с философско религиозни словоизлияния отностно това италианско име. Както може да се очаква няма никакво критично разглеждане на писмените източници за човекът и неговата философия. Поглеждайки католическата енциклопедия намирам само няколко англичани биографи и интересното име James Lewis McIntyre, с пърото масово издание от 1903-та, което е едновременно издадено в Лондон и Ню Йорк. Подобно дело показва сериозно политическо лобиране за изданието. Други белези за политическа намеса е факта, че този автор има серизна библиотека за издания от 16-ти век, като нито едно от които, не е видяло издание до сега. Това означава използване като политически инструмент през 19-ти век, но в последствие учените глави не са били заинтересовани от развитие на философията му. Друг белег са споменаваните в книгата на Макинтайър публикации от разни германци веднага след обединението на Германия, както и поставяне на статуята му в Рим веднага след основаването на Италианското кралство.

Явно това име показва произход от Англо-американската политика на определени финасово-търговски кръгове от 19-ти век. Те имат за цел избутване на Франция от позицията на “Големият брат” в Европа, отстраняване на Католическата църква от политиката и основане на обединени Германия и Италия. Целите са едновременно политически, религиозни и финасови.

  1. Американците не харесват политическото разделение на Германия и Италия и домирането им от Франция. Това положение може да послужи за лош пример и във вече доста голямата американска федерация.

  2. Болшинството американци не са от католически произход, и мнозина виждат в католическата църква Вавилон, а в папата антихриста. За целта те се вилифицират чрез антикатолически мъченици, както разглежданият тук.

  3. През 19-ти век чрез интензивни геологиески проучвания и механзация англо-американски банки и компании монополизират добивът и търговията на залато по света. В Европа то е най-скъпо, създаването на големи държави като Германия и Италия ще създаде сериозни клиенти на безполезния и отровен метал. Златото би трябвало да се ползва само в електрониката и химията не във финансите.

Името Джордано бруно много напомня на следното, Giordano Bruno = Great Britain & Germany Berlin

http://en.wikisource.org/wiki/Catholic_Encyclopedia_(1913)/Giordano_Bruno

http://www.gutenberg.org/files/46901/46901-h/46901-h.htm






Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3641816
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив