Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2015 19:25 - Deep web жалка пародия на измекяри
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1490 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.06.2015 22:19


 

Преди малко гледах филма Deep web линк, филма може да се свали и от известни местни места на не толкова дълбоката мрежа. Публикация в УСтудей за резутата от процеса.

Мнението ми по въпроса за сайт за свободно купуване на наркотици е отрицателно, дори и по времето на процеса във филма обвиняемият изрази съжаление за жертвите на дрогата, което си е признание за съучастие в смъртни случай и увреждане на здраве. Отделно дрогирането има и социални последствия. Привържениците на подобни сайтове твърдят, че така се избягва насилието свързано с разпространението на наркотици. Това е нелепо твърдение, основните случаи на насилие са причинени от самите наркомани, търсещи средства за закупуването на дрогата. Насилието от страна на наркодилъри е предимно върху конкуренция или неплащащи сметките си наркомани и невинни рядко са жертви. На сайта Silk Road дори се продава дрога на едро, което означава, че потребителите пак си купуват дозите на улицата от същите бандити, от които се твърди, че ни защитават. Дори имайки предвид високите цени на сайта, се разбира, че наркозависимият ще трябва да краде още повече, ще бъде по отчаян и зъл грабежите си от всякога, за да си набави средства за стоката. Всякаква философия за предпазване от насилие, споменаването на Мизес и прочее несвързани бръщолевения са за отклоняване на вниманието от алчните и безскрупулни действия на наркодилърите.

Няма съмнение и самоличността на обвиняемият, псевдонимът, макар и да е взет от герой на книга и реалното име имат общи звуци. Ross William Ulbricht, also known by his online alias, Dread Pirate Roberts.

http://static01.nyt.com/images/2014/01/19/business/19-DREAD-JP5/19-DREAD-JP5-articleLarge.jpg

 

image

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3648597
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив