Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2015 00:36 - Какво символизира флагът на конфедерацията
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1355 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.07.2015 15:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

*-*-*--*

Какво символизира флагът на конфедерацията


Във връзка с последните убийства в черква в Чарлстън в САЩ има неуместни коментари за историята и смисълът на конфедерацията. В статията на уикедпедията има подробни обяснения за историята на флагът на американската конфедерация. Този образ е представн като “първият флаг”.

image

В действителност това е преработка на сегашният флаг на САЩ, измислена в последствие, за да се даде повече реализъм на историческата фалшификация на конфедерацията. Това е първият съюз на територията на САЩ и не е имало гражданска война, която е измислена от противниците на разрастването на армията. Първият флаг е ето този образ, наричан “боен флаг”.

image

Синият диагонален кръст е подобен на шотландският флаг, който символизира клановата автономност. Червеният фон е символ на вярата. 13-те звезди са символ на държавата. Имитиран е броят на апостолите заедно с Христос. Както и описаниято на народа на Израел в Библията съставен от 12 племена към тях е добавена още една звезда за централното правителство. Този флаг наричан от някои “боен “ флаг на конфедерацията, от други “бунтовнически”, е всъщност оригиналният първи флаг на САЩ, който е бил сменен поради преместването на 13-те звезди на националният герб.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3650459
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив