Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2015 21:52 - Какво не ни се обяснява за днешното удължаване на денят със секунда
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1427 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Какво не ни се обяснява за днешното удължаване на денят със секунда

На двата линка намирам кратък текст, в който са пропуснати отговори на следните важни въпроси.

http://space-geodesy.nasa.gov/

http://www.nasa.gov/feature/goddard/nasa-explains-why-june-30-will-get-extra-second


  1. Доколко техниката за приемане на радио сигналите от квазери действа с точност достатъчна, да се определи точният момент на приемане на сигнала от дълбините на космоса?

  2. Ако точното време за завъртане на планетата е непредсказуемо както се споменава. Зависи от гравитацията на Луната, Слънцето, вулканите, земетресенията и климатичните промени, то защо е започнато такова мерене на време в сигналите на квазерите?

  3. Защо не се ползва по проста методика за определяне на точният момент на най-висока точка на слънцето, като основа за определяне на продължителността на времето. Сегашната ситуация е да се мери време, което не знаем кога запова и слършва.

  4. Защо нямаме обяснение, колко е бил дълъг денят преди 1972-та, когато е запонало това мерене и как това удължаване на денят от тази година се е отразило на изместването на времето на най-високато положение на слънцето.


Тази безсмислена дейност за добавяне на секунда, поради предположението за удължаване на денонощието, поради забавяне на въртенето на планетата има смисъл за усвояването на средства. За мен е ясно, че началото на въртенето на планетта е започнало от преди 400 години и за това кратко време смущенията едва ли са същественни, дори и да ги има те вероятно се отразяват благотворно върху климата. Ситуацията дава отговор на един важен въпрос за светът ни, освен че слънчевата система е създадена съвсем наскоро в сравнение с измислените милиони години. Само можем да си представим ако на всеки 5-6 години в миналото се отнема по секунда то колко ли бързо се е въртяла планетата за милиони години според еволюционистичната теория.

И преди съм чел за квазерите, но едва сега осъзнавам, че равномерните периоди на изпращане на радиоимпулси показва съществуването на време и в отвъд границите на нашият свят. Предходните констатации за край на времето би трябвало да се доуточнят само като край на нашето време. Явно в отвъдното, след краят на светът ни също ще се намират трите основни съставки на този свят, време, пространство и материя.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3633508
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив