Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2015 01:37 - За излишни и необходими органи при човека
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1370 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.10.2015 19:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

-*-*-*

За излишни и необходими органи при човека.

Преди малко намирам на руски сайт статия за уникалните човешки органи. За пъпа на човек нямаше нищо споменато. Но авторите ни уверяват, че науката най-после е намерила ролята на апандисита, сливиците и опашният прешлен на гръбначния стълб. Авторите все пак намират органи, които били ненужни, мускулите на ушите и мъдреците. Не е никак трудно за всеки нормален човек да намери ролята на поне на единия орган. Споменатите мускули на ушите може и да не могат да се ползват за местене на външното ухо подобно на котки и магарета, но тяхната функция е да задържат ухото изправено, да не клепва като на кучетата. Около черепа има съвсем малко мазнини по кожата, а вътрешното ухо е чувствителен орган и се нужда от допълнително покритие.

На друго място се споменава и за уникални органи, като устните и женските гърди. Точно тези органи имат свойства специфични за човек. Формата на устните е проектирана за изговарянето на човешкия говор, който е съставен от бързо произнасяне на различни звуци. Нито едно животно не може така бързо да произнесе звуци с различна тоналност като човек. Животното има звуков репертоар в малък честотен диапазон и не може да ги свързва, както човек. Дори и птиците имитиращи човешки говор само смътно наподобяват говора като звукова честота. Женските гърди биологически изглеждат твърде големи, но тази форма е създадена специално заради бебето.

Ролята на мъдреците вече наистина не е биологическа, а нумерологическа, общият брой от 32 зъба, от които 4 мъдреци има връзка с други цифри за човека.., като продължителността на бременността от 280 дена, женското течение от средно от 28 дена и др.







Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3645535
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив