Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2015 15:05 - Географска карта на земите в книгата Данаил
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1373 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.10.2015 19:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 На картата са показани регионите на Мидия, Персия и Гърция, както и истинското място на град Вавилон.

https://lh3.googleusercontent.com/evIRAVWkx2nohrDeDU60YTSkpIbxzsHZpemHyg-Tw1X7cQIqKdu3foR0bMwdEV8dHLQiHOvpvnVwT4oxyLUJumzhxBIWcz5uDoE_CaMtpqGkucmWzdGB4TQ0hjSvc58po1nRFHNqY4NaX6zOzGIUpjGL0jGOqBiDoW4qHBEQ3mKR8RKDNNhcHit9_WyenjQDC7HBaVEnsjlzL098OXs9GnAZONa60qScIgOpKrh_6aSFtlmM0y9HLaXeLZKbQSb1xd42kqo1p_Uv80qEke5XLmjZwdh1rPFnMEUQq-T5v_WlhmAC_TCrAbeCB_JgWg860zSTh6F5AS29HYc8eToieF9A4fNKByI7P8yR4vsSxFu5Re-Td3vVDuCuyiZ8pP17xEKJgSerRPvK-xnhsLs5wGd-1jHKuAD-Zm1kUw3ovn-N-DdAMmqLg-ONk1sai1fpQyzbvGoHZEaLcppZtOEFbFinxSIF8ToBcev640xYaapgWZ74wnyuwU_8GBtHYE7gHLcvqbPNvRD9OplOgM6BEPxEEpM357ysP9SoiVaUFzY=w894-h1085-no
Ползвана е снимка от уикедпедията, не разбрах как да се отдаде признание на аторът.

Опорни Точки в Данаил


Гл-1 Преселението от Йерусалим във Вавилон показва установяването на столицата в Лондон. Babylon = London, Sennaar = Surry, Парламентът е вече централизиран и негов образ е цар Nabuchodonosor. Ananias Misahel et Azarias, са в двореца, те вероятно са образи за трите църкви извън англиканската, баптисти, конгрешани — католици и презвитериани. Nabuchodonosor rex Babylonis е кралска комисия в Лондон, предшественик за създаването на постоянен парламент. Фразата цар Кир на края на главата е явно добавена в последствие.

Гл-2 Видението тук показва силно антропоморфизиран образ на картата на Европа. Златната глава е Англия, Сребърното кралство е Германия и целият регион на река Рейн. Бронзовото Франция и северните региони на Италия и Испания, южните части на Иберия и Апенините са смес от кал и желязо. Камъкът при нозете на исполина е остров Сицилия. Пророчеството е за създаване на международна църковна организация и важната роля на “учените” от Англия са “златната глава”. Новото царство е обединената католическа църка, Навуходоносор се покланя, защото парламентът в Лондон е основателят на обединението.

Гл-3 Главата започва със създаването на идеята за държава с институции, които трябва да се почитат, това е смисълът на истукания образ за поклонение. Не англиканските църкви са против и хвърлянето на трите образа е символ на преследването. В тази глава е последното споменаване на трите имена. На тези църкви им се дава не само правото на контрол над Лондон, но и други привилегии от парламента.

Гл-4 Видението за дървото и Вавилон във видението тук е образ на големи организационни промени в парламента.

Гл-5 Синът на Навуходоносор, някакъв временен съвет покровител на англиканската църква — Валтасар е "убит" и заменен с крал мидянина Дарии. Medorum = Lancashire, Cumberland, Yorkshire, Durham, Northumberland, Westmorland. Persuarum = Sussex,  Essex, Surrey, Kent, Hertfordshire, Cambridgeshire, Norfolk, Suffolk, Huntingdonshire, Rutland, Lincolnshire. Провъзгласяването на Данаил за трети властник в царството, заедно със златната верига и мораво наметало показва какъв образ се крие зад името, това е университетът в Лондон. За това в книгата се отделя толкова внимание на Вавилон. Самото име е подобно на името на израелевото племе Дан. Прекрасните съдове от Ерусалим са образ както на настъпващия ритуализм, така и започващото философско творчество.

Гл-6 Избавянето на Данаил от лъвове вероятно показва отърваването от дългове и преодоляването на финансов недостиг в университета.

Гл-7 Видението с четирите звяра е фантастично описание на герба на Оксфорд. На този линк се намира едно по-старо изображение гербът на Оксфорд. Смисълът на странните животни е по-философски. Лъвът с розата са кралят и църквата. Бобърът е образ на книгопечатането, както животното гризе дървета, така се символизира производството на хартия, което в миналото явно е било на едно и също място. Бикът на водата показва според тълкуването брод за преминаване на добитък, според мен думата Oxford показва някакъв код, кравите и биковете могат да преминават и през по-пълноводни места. Това е образ за водното кръщение или е някакъв спомен за преселници от южна Европа. При Оксфорд реката е доста спокойна и плитка, а вълните са изобразени като морски, а и бикът е стар символ за региона на Пиренеите. Слонът с хермелиновите панделки показва правосъдието, използвано е най-голямото сухоземно животно за изразяване важността на правосъдието. В Оксфорд са се образовали юристите.

Гл-8:1-9 Дворецът в Susis явно е код за името Sussex, този регион в миналото явно е включвал сегашните графства Surrey & Kent. Целият югоизток на Англия, на юг от Темза е бил наричан Sussex = south sea. Регионът Essex = east sea е бил целият регион на север от реката заедно с по-късните региони с имена Middlesex and Hertfordshire. Елам е дума за регион срещана и другаде, явно вмъкната в последствие за синхронизиране с новата идея за история. Видението за двурогия Овен и еднорогият Козел е образ за създаването двата първични езика на Библията. Латинският е от Камбридж — овена, гръцкият е измислен в последствие в Оксфорд — козела гръцкият цар. Двата рога на овена показват двата най-стари колежа на Cambridge, Trinity & King"s colleges. Докато единият рог на козела Oxford, в последствие разделил се на четири е колежът, предхождащ колежите с имена Merton, Uniwersity, Ariel, Corpus Cristy. Малкият рог възвеличил се в последствие е вероятно Balliol. От стих 10 нататък вече виждаме тълкуване според идеите на новата история.

Гл-9 — Гл-12 Още от ст.10 на глава 8 до края вече има текст за напасване на история за съвременното интерпретиране на миналото. Забелязва се, че вече няма образи на реални исторически фигури и събития, само се дават опорни точки за модела на историята.

- — — -





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3645823
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив