Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2016 22:11 - Чудото за откриването на планетата Плутон допълнение
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 726 Коментари: 0 Гласове:
0 

Чудото за откриването на планетата Плутон


Интересно съвпадение, днес 18-02 е начало на китайската нова година и годишнина от откриването на Плутон, дали американците не са решили така да си политизират откритието?

Оригинални снимки на плаката.

http://atomictoasters.com/2011/10/rooting-out-new-celestial-objects/

Откриването на Уран и Нептун, не е била кой знае каква философия. Двете планети са ярки и сравнително бързо движещи се на фона на звездите. Подходящ телескоп, безоблачна нощ, достатъчно време за наблюдение на еклиптиката и лесно се попада на тях. Церера въпреки малките си размери също не е голям проблем. Доста е близо до змята и лесно се различава поради сравнително бързото си движение. Планетата джудже и двете малки газови планети са открити в Англия  началото на 19-ти век.

Плутон е изключителна находка, бавното преместване и изключително слабата осветеност правят планетата труднонамираема дори и днес, когато знаем какво и къде да гледаме. Ето защо намирам откриването и през 1930-та за някаква форма на чудо. Плутон е и последната важна находка в небето, всичко друго е астероиди и комети с неправилна форма и дори и някои от тях да се доближават до размера на Плутон, само защото са остатък от нещо голямо.

A Hubble Space Telescope image of Pluto and its moons. Charon is the largest moon close to Pluto. The other four bright dots are smaller moons discovered in 2005, 2011 and 2012.

"Pluto on the Eve of Exploration" conference.

The Pluto Discovery Telescope

Historic Pluto Discovery Telescope - Lowell Observatory

The Pluto Blink Comparator at Lowell Observatory.

New Horizons: Passport To Pluto и сайт.

http://www.youtube.com/watch?v=faRsejEXwl0

http://pluto.jhuapl.edu/

New Horizons Pluto Mission - Alan Stern (SETI Talks)


Първото чудо при откриването е, че примитивните плаки от месинг с дървена рамка покрити с фоточувствителен филм съдържащ живак въобще са успели да регистрират такова слабо светещо или по-точно светлоотразяващо тяло като Плутон. Дори и днес космическия телескоп Хъбъл заснема само размазани пикселизирани точки от Плутон. Как примитивната химическа технология предвидена за много по-ярък обект е успяла да регистрира слабата светлинка в онова време е трудно обяснимо. Дори виждам подозрително и това, че са направени само две снимки с този телескоп, като обяснението е, че за такова важно откритие, като нова планета в последствие е ползван по-мощен съседен телескоп в съседство. Това все пак не обяснява защо съществуват само две снимки с този астрограф, както се нарича. 13’ инчови огледала са наистина способни да покажат Плутон само при специални условия, които са рядкост в Калифорния. Съмнявам, че тази система би могла заснеме Плутон отново, особенно на такова място като Калифорния, с неговата влажност, запрашеност и осветеност от човешка дейност.

Второто чудо е, че са успели да намерят точното място на точното време за наблюдение. Правените снимки са били върху малки части от еклиптиката на зодиака, като сега знаем, че всякакви изчисления за предсказване на позиция са били несъстоятелни. Вероятността да се попадне на правилното място на правилното време е била колкото да се учели шестица от тотото. Всяка снимка е правена за над един час, като Томба е трябвало да стои до телескопа и да го насочва в правилната посока ръчно, за да получи правилна експозиция без замазване по примитивните плаки. След седмица същата процедура се е повтаряла отново, за същото място, за същото време и то при положение, че има сходна видимост. Така заснетите части от небето са били по-малко от един процент.

Откритието като че ли е  неслучайно в тази година. Датата на откриване на Lowell Observatory е 1894-та, като антиутопията на George Orwell 1984, даже името на американца е подобно на псевдонимът на английският автор.

Допълнние от 2016-та

Планетата Плутон освен с откриването си и като цяло е най-явното доказателство за наличието сътворение с цел. Следните факти са от същестено значение за изясняване на началото на сътворението.

Резонансната орбита с Непун, както на много други обекти в региона на краят на слънчевата система показва някаква подредба в задният двор на светът ни. Сложната орбита около обща външна точка с Харон е също част от дизайн с опрделена цел. Диаметрите на Плутон/Харон са приблизително 2400 и 1200 км. Тези числа много напомнят за часовник. Снимките от повърхността на двойната планета, са също интересни. По Плутон има много-по малко кратери отколкото по Харон, като многото лед по Плутон го прави сравнително лесно забелжим. Харон се вижда само с много мощтни телскопи, явно този дизайн е специално изработен за да се отктие тази планета едва през втората половина на 20-ти век от сателитни телескопи. Повърхноста на Плутон има и следи от добавянето на лед явно е предвидено така, за да се вижда и от техниката в началото ан 20-ти век. Ледът е явно добавен в последстие и по него има следи от разтопяване и повторно замръзване в някои региони, следа за някаква намеса около наместване на орбитата. Самата орбита от 248 години е число с огромно значение за съторенито.

- - -

Гласувай:
0
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2509046
Постинги: 2261
Коментари: 801
Гласове: 3721
Архив