Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2016 23:04 - Определение за понятията амулет и талисман
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1247 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.02.2016 09:35


 

Определение за понятията амулет и талисман


Преди малко попадам на този линк, пуснат в група за вярващи.

 

Веднага забелязвам неуместното ползване на понятия имащи отношение към вярата. Поради чуждоземния и религиозен произход на думите "амулет" и "талисман", е необходимо да се отвори noah webster 1828 dictionary.

image


Линкове с понятията на англиски, амулет - талисман -



Според определенията мартеницата не спада към тези понятия, оригиналният и смисъл е да се почете създателят, като се благодари за настъпването на пролетта. Амулет или талисман не се хвърлят, когато се види доказателство за настъпването на пролетта. Практиката да се подарява мартеница с пожелания за здраве и успехи е само съвременно измишление. Изглежда сякаш се пожелават добри неща само до началото на пролетта. Мартеницата не само не е езически символ, а червеният и белият цвят са символи на духа и животът. Чрез този знак вярващите са показвали и готовността си да посрещнат животът в новия свят в отвъдното, както земеделците са се подготвяли за посрещането на пролетния сезон.

Истинският носител на езичество и окулт у нас е наситената с теософия, толстоизъм и авторитаризъм ерес наричана на български православие. Моите предци са ми разказвали с подробност и доказателства, как това поганско и деградиращо учение е насаждано с политически и насилствени средства над народа едва след създаването на държавата. В миналото всички нормални наши предци са били вярващи християни, а не "православни" или езичници.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3646030
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив