Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2016 18:42 - Опорни точки в Левит, Числа и Второзаконие
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 960 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Опорни точки в Левит, Числа и Второзаконие.


Основната идея за написването на тези три книги е историческата ситуация. В Битие, освен различни важни духовни въпроси разгледани по-горе, основният исторически символизъм е в създаването на трите власти в държавата. Парламента, Църквата и кралска институция.

В Изход е продължена линията на символизъм в историята, като е драматизирано преселването на хората в Англия от континента. Избран е моментът за даване на закона именно след излизането от “Египет”, с цел да се постави разграничаване между Англия и континентът.

В книгата Левит са изписани множество ритуали и обреди, с цел да се наспами идеята за “древен” или “оригинален” произход на цялата култура в Европа.

В книгата Числа вече се цели да се покаже организирането на обединение на Англия в единна държава.

В книгата Второзаконие се отчита създадено на второ епископство в Англиканската църква. Това на Кантърбъри е създадено като шапка за южните региони на Англия. Докато архиепископът на Йорк е за останалата част на Англия на север от Йоркшир. Мястото на Кент е подбрано неслучайно, основната съпротива за обединението на Англия е била от югозападните части, Девоншаиер, Сомерсетшаиер, Уилтшаиер, Хампшаиер и Глочестершаер. Корнуол и Дорсетшаиер са създадени по-късно.

Тези исторически символи са показани и по най-различни начини и в други книги на Библията.



линк с други изследвания в петокнижието. https://docs.google.com/document/d/1FOCgcHLVa2_lrKPpJbjsfHrLhmAyULbvzNkIxJ_nXhs/edit





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3650855
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив