Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2016 00:10 - О.Т. в апокрифите
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 771 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Апокрифи

Esther 10:4 - 16

Daniel 14

Tobias

Judith

Wisdom

Sirach (Ecclesiasticus)

Baruch

1 & 2 Machabees

Книгите Тобиас и Юдит са според мен творческо на Камбридж. В Тобиас явно има интриги и за някоя високопоставена фигура в църквата, някой епископ или bishop. Тази длъжност фигурира във втора и трета сричка на името Tobias. В Юдит се преразказва историята на обединяването на Англия и по-специално на църквата, като се отделя специално внимание за отцепниците наричани юдеи и израилтяни. И в тази книга се разказва за конкретни персонажи и общности, но не знам как ще установя имената им. Книгата Премъдрост соломонова или само мъдрост в оригинала е някакъв наръчник относно оценяването и изпитването на студентите. Премъдрост на Исуса син Сирахов вече е насочена към самите ученици и студенти в колежите. Книгата Барух показа някой моменти от създаването на Архиепископството на Кентърбъри. Оригиналната идея е да се създаде религиозен център в южните региони на Англия, който да бъде балансьор на архиепископството на Йорк. Но същевременно да е достатъчно далече от сепаратистите на югозападните региони.

Апокрифната 13-та глава на Данаил е безвкусно натрапване на историята за създаване на Уестминистерското абатство. Това е смисълът на името Susanna = Westminister, Вавилон е името за Лондон. Двамата похотливи старци са архиепископите на Кент и Йорк. Интересно е и срещането на името Сусанна в Евангелието на Лука, явно са го подпъхнали в последствие. В последната глава името на идола Бел е код за името на катедралата Сейнт Пол. Католиците са успели да наложат контрол над огромния храм.

Добавката в книгата на Естир от глава 4 пък започва със споменаване имената на Птоломеите и Клеопатра. Клеопатра е код за понятието на Суецкия канал, а птоломеите е някаква духовна титла на управниците на Камбридж. Lord Protector of the Commonwealt = Ptolemy, длъжността и титлата са били изоставени след интервенция на архиепископа на Кент.

Двете книги на макавеите са митологизирано представяне на историята на оксфордското движение Oxford movement,, като предполагам самото име Maccabees е код за кардинал Манинг Henry Edward Manning (15 July 1808 – 14 January 1892). А Антиох Епифан е Antiochus Epiphanes = Archbishop of Canterbury.


*-*-*-*

Линк с друг открития в Библията.

https://docs.google.com/document/d/151wQXUSjk1AMUPCJJwCt_erTYiz3Rb7KULAAbbUWHwo/edit

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3649790
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив