Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2016 22:52 - Да отмъстиш на Ламех и политическият символизъм в числото 7
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 848 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Да отмъстиш на Ламех и политическият символизъм в числото 7

Политическият символизъм е най-явно застъпен в употребата на числото седем.

https://www.biblegateway.com/quicksearch/?qs_version=KJV&quicksearch=seven

Аз разкрих истинският символизъм на седмицата чрез кода на планетите и той е в изобразяване на злото, смъртта и наказанието за греховете в този свят. На линка са показани всичките 562 стиха, в които числото седем се намира в КДВ. Прави впечатление, че никое друго число не е толкова добре изразено и поставено като средство за символизиране на нещо, както седмицата. Числото 10 е много по-важно, то съдържа седмицата, но авторите на Библията са ползвали седем като символ на политическото обединение на острова. Числото 12 служи като символ на народното единство, а политическото обединение е в седмицата.

То се ползва по няколко начина. Югозападните региони общо 5 провинции формират съюз. Като същевременно други два съюза са образувани в източните и централните (северните) региони. В малко по-късен етап на историята, когато е основан град Лондон, югозападните региони се разглеждат като едно общо, докато северните са разделени на две части Йоркшир и Ланкашър. Източните на три части Линкълншир, Фолкшир, заедно с Кембриджшир и регионът Секс. Сега той е разделен на Есекс и Съсекс, което означава източен и южен шести регион. На линка церемониалните провинция в Англия са номерирани за числото 7.

https://drive.google.com/file/d/0B8DLMmdMtyutdUEwWVFuajE2ekU/view?usp=sharing

Специално в НЗ и в Петокнижието, както и книгите Исус Навиев и Рут числото седем се ползва изключително за образ на единият политически съюз. В пророческите, поетичните и някои исторически книги седмицата се среща в някакво изброяване, без политически символизъм. Според мен най-интересното или странно място, където се полза седмица в случая на Ламех Бт.4 и в отговора на Христос на въпроса за прошката от Петър в Мт.18:21,22. И двата случая се ползват като предупреждение срещу личното отмъщение. Вендетата се забранява и отмъстителя са предупреждава, че наказанието за грехове е дело на държавните органи, не лична задача.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3648452
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив