Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2016 22:59 - Символизъм в числото шест.
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 876 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.05.2016 14:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Символизъм в числото шест.

Числото шест се среща сравнително рядко в текста и по отношение на символизъм има само едно-единствено значение. Шестицата е код за Лондон или кралят на Англия, защото регионът разделен в последствие на Лондон, Съсекс и Есекс носят името на числото шест.. Това име е получено като номерата от едно до пет за взети от по-югозападните английски провинции и на най-източната част се паднало числото шест. Събирам само случаите, в които е ползван символизъм, без изброяванията на хора и предмети. Каква точно е връзката и символът вложени в числото не може да се прецени напълно.

Битие, шест дена на сътворение, потопът е в 600-та година Ноевият живот, Авраам ражда Исмаил на 86, Исак е на 60 когато се раждат Исав и Яков, Лия ражда 6 сина, 66 души с Яков слизат в Египет. Всяко едно споменаване на числото шест в тези събития е да се отбележат съюзите на графсва от прди обединението. Числа 26:50 преброените 601730 хора в Израел е код за идеята за обединние на острова. Краят на потопа на Ной е в годината 601 на неговият живот. Числото 601 повтарящо се на двете места е образ или идея всиките тези шест првинции. Петте от югозападният съюз и другите пет региона от централно-източният, заедно със шестата югоизточна част, където сега е град Лондон да се превърнат в едно обединено цяло.

Съдии, гл.18 племето на данците са 600 мъже с оръжия. Вениаминците от Съдии 19 - 21 са 600 оцелели, а преди това са били 26000 войници. Рут получава 6 мери ечемик.

Исая, Серафимите имат по 6 крила. А в Езекил Юдейските старейшини се събират в шестата година, в шестия месец на петия ден почти 666. Книгата Езекил, която е пророческата версия за основаването на Лондон и парламента съдържа повече шестици от сички останали пророчески книги. В Данаил имаме образ висок 60 и широк 6 мерки, образ за някой храм. Срещат се и два случая на числото 62 за време и подозирам, че това е годината 1762-а. Думата в Йона за 120 е архаичната sixscore, предполагам това пак е указание за шести регион. Единствената друга пророческа книга с шестица е Агеи, вероятно пак е за символизъм.

В Йоан и другите Евангелия ясен символизъм за шестицата се намира в шестте каменни делви в Кана Галилейска, в които водата е превърната във вино. В Яков 5:17, спирането на дъжда е да се посочи времето за основаването на столицата три години и шест месеца е 3,6*10 = 6*6. В Откровение четирите живи същества имат по 6 крила подобно на серафима на Исая. Тази връзка между От.4:8 и Ис.6:2 предполагам дава доста по-късна дата за написването на Исая. От.11:3 и 12:6 споменава за 1260 дена. Тази комбинация на 12 и 6*10 показва връзката на двата архиепископа в парламента и саият парламент. Прочутият стих с трите шестици на звяра е пак указател за шести регион. Самият звяр е образ на югозападният съюз.

В останалите неспоменати случаи на срещане на числото 6 не съм намерил символизъм, но все пак съм напълно убеден, че дори и да има някъде пропуснат за разглеждане стих, то този символизъм не е относно нещо друго, освен указание за нещо свързано със столицата и архиепископът на Кент.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3633808
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив