Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2016 23:29 - Няколко измислени абсурда в историята празнувани тези дни
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1651 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 06.06.2016 15:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

Авторство на самото творчество приписвано на псевдонима Христо Ботев

 

Христо Ботьов Петков, (роден на 6 януари 1848 г. в Калофер, починал на 1 юни 1876 г.), е псевдоним измислен от известният му “биограф”, в действителност реален автор Д-р Кръстьо Котев Кръстев Роден 31 май 1866 г. Пирот, - 15 април 1919 г. (52 г.)

 

Христо = Кръстьо ,

 

Ботев = Котев

 

Петков = Роден е в Пирот

Кръстьо Кръстев е бил учител и директо в Казанлък, а фиктивният революционер е роден в Калофер.

Най-абсурдният празник от всички възможни е 24 май. Самата идея да празнуваш измислянето на граматика. И то при положение, че тя е имитация на граматиката на съседите е жалка постъпка и е част от план за авторитаризъм. Латинската азбука е първата съставена на планетата, и латинските букви заедно с цифрите са наследство от самото начало на човешката раса, създадена в този свят през 17-ти век.

Според интерпретации заслугите на сегашната азбука е да “запазва” или “идентифицира” националността. Аз виждам съвсем друга история и цели на измислянето на азбуката наречена кирилица. Истинските автори са руски националисти от средата на 19-ти век, като в последствие граматиката и самите букви са развити от Толстой и негови идеологически последователи. Сега няма да навлизам в подробности, но толстоизмът е учение различно от стария руски шовинизъм и дори още по-вредно.

Могат да се прочетат в нета или медиите множество безсмислени текстове за азбуката, дали е славянска или българска. Самите думи, България произлиза от възможно най-руският символ река Волга, а думата славянин е със стар християнски смисъл. Думите показват колко са абсурдни претенциите на националисти и пишман шовинисти. Дори и имената на братята Кирил и Методий от Солун, единственият принос на българи в мита за създаването “славянобългарска” азбука, са дело, за отдаване почит на американската християнска мисия в Солун и двете църкви действащи на територията на сегашна България, конгрешанската и методистката. Едиснтвеннят “български” символ е псевдонимът Климент охридски, създаден, за да се увековечи Софийският университет.

Като заключение мога да приема, че все пак с този празник се посочва едно от малкото неща с произход от самата “зора” на човечеството, писмеността и числата са дело на създателите на човешкия род.





Гласувай:
1



1. krumbelosvet - Благодаря на автора.
04.06.2016 06:53
До днес смятах за невъзможно такова невежество или диверсия. Грешил съм. Благодаря още веднъж.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3648351
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив