Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2016 08:42 - Беор и Зипор Числа 22
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 455 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.08.2016 08:55


Беор и Зипор Числа 22


Числа 22 двата персонажа, Balaam the son of Beor и Balak the son of Zippor са кодове на исторически образи. Фамилията Беор и Зипор се срещат по веднъж и за друг персонаж.

Balaam the son of Beor = Durham Yorkshire

Balak the son of Zippor = Bay of Lancashire North Wales

Фамилията Беор се среюа в Битие за някакъв цар на Исавците и веднъж се споменава за същият и в Летописи. Името на Исав, братът близнак на Яков е за югозапада, но явно умишлено е ползвано име съкращение за йОРкшаиър. Балам, малкото име е за Дърамският университет.

Зипора е съпругата на Моисей, това е образ за думата Nord = Zippor. Северните региони в миналото са били съвсем слабонаселени и малобройните кланове са били в тесни връзки с клановете от Мидланда, Йоркшаиър и Ланкашаиър. В Числа 22 не става на въпрос за Шотландия, племената за времето си са били далече от политиката, живеели са изолираното. Докато северен Уелс е бил в непосредственна близост до агресивните и доминиращи олигарси на югозапада, явно са използвали сила, за да защитават независимостта си и са предполагали, че обединението ще доведе до зависимост. Името Балак е сбор от имената Lancashire bay, заливът в момента е известен като Ирландско море. Самият персонаж е вече със сигрност изгубен, някой главатар в северната част на Уелс не е харесвал обединенето и в тази глава е бил осмян. Начинът на разказване е показател и за авторство на цялата книга от Камбридж, колгите от Дърам са представени като персонажи общуващи с магаре, което е разбирало Божият глас по-добре.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3645201
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив