Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2016 23:44 - Урим и Тумим the Urim and the Thummim
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 603 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Урим и Тумим the Urim and the Thummim


Думата Thummim се среща по-рядко и е в смисъл за думите Thumb & lamentation, Урим е дума срещана на две места в повече. “Ури” е съставка за няколко интересни имена на свещеници, а Уримът и Туримът са някакъв атрибут на свещениците. Съставка е и за съседът на Давид и за името на празникът Пурим. Urim в Петокнижието, Ездра и Неемия е в смисъл на buried. Уримът и Туримът е начин да се представи някакъв стар английски ритуал на помен от погребването на някого и същевремено събрание за взимане на решение свързвано с живота и съветите на покойният. Само за Урим се споменава при отхвърлянето на Саул. Предшественикът на Давид е образ за отхвърленият съюз на югозападът.

Името на съседът на Давид, Uriah the Hittite с чиято жена той прегреши е вероятно код за думата University и грехът не е постелен, а някаква интрига за кадруване.

Празникът Purim от книгата Естир е код за думата enduring. Цялата книга Естир е за интриги около Оксфорд. Мардохей е име код за графствата от югозапада, а противникът му Аман е код за думите за архиепископа на Кантърбъри и Камбридж.






Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3649237
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив