Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2017 12:09 - Битие 18, числото 2017 и произхода на думите за нумбер и зеро
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 678 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Битие 18

Авараам образът на парламента се среща с три безименни ангела образ за трите съюза от преди обединението. Обещава се отново раждането на Исак, този път и в присъствието на Сара. Първата част е символ за решение на парламента за създаване на обединена църква контролирана от държавата. Следва броене на праведниците в Содом и Гомора като се споменават числата 50, 45, 40, 30, 20, 10. Общото в това броене е в числото общ делител 5. Символ на съюза от петте сепаратистки провинции на югозапада. Като се споменава за броене общо 6 пъти, а на седмият е изпратен отговор във формата на огън от небето. Втората част е за взето решение да се разтурят невъзвратимо и окончателно предишните съюзи на провинции по региони. Като се разбира, че целта е да смачка югозапада, защото централният съюз е създаден като негово противодействие.

Интересни свойства на числото 2017 и проиход на думите “цифра” и “зеро” или нула

Числото 2017 е просто число номер 302, като броенето им започва от 11. То прилича много на второто просто число на Мерсен 127, което е и просто число номер 27 в моята таблица. Също така 2017 = 2^11 - 31, като 31 е първото просто число на Мерсен, 3 и 7 са базови числа и те може да се преброят като номер нула.

Както е известно само в руският и българският езици едноцифрените числа се наричат цифри, всичко с повече от един символ е обозначено с думата число. Не е ясен смисълът на тази езикова норма, но думата цифра идва от латинското за cypher. В англиският думата означава код и шифър, но произходът и е от Библейската дума за остров Cyprus, Островът се споменава осем пъти в Деяния и е код за думата Cambridge.

Думата за нула на английски е zero и се различава от думата за нула на латински null, nullum, Имаща смисъл за никой или нищо. Английската дума е с по-сложен произход произлиза от името на братът близнак на Phares, Zarah. Близнаците на Юда и внуци на Яков са символи за двамата архиепископи в Англиканската църква, на Кент и Йорк. За това катедралите в Англия са задължително с по две кули до главният вход. Самата дума за Зара има следният смисъл Zarah = Nord, Z=N. Името се споменава на три места но никъде няма посочено потомство както е при брат му Фарес част от родословието на Исус.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3641705
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив