Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2017 20:52 - Конспирацията на елемнета Uranium и едноименната планета Uranus
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 515 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.04.2017 23:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Uranus

В откриването на елементът уран в Берлин през 1789 намирам законспирирана следната политико-икономическа врътка. Споменаваният за откривател Клапрот е фиктивно име, измислено от англичаните. Истинският откривател според “уикедпедията”, изолирал елемента от окисът на германеца е французин на име Пелиго през 1841. Инересното число не само съвпада с откриването на астероидът Веста и Палас година по-рано, но и Пелиго дели признание за открития заедно с известният политик и преподавател Дюма. Самият Дюма, освен че е бил министър на земеделието близък с Луи Пастьор, през 1841 става декан на химическия факултет на Парижката политехника. Роден е на дата 14-ти както и братът на съпругата му Брониан, който получава Уолафстонската награда от англичаните през 1841-ва. Според мен имено Дюма е откривателят не само на елемента Уран, но и на радиацията, приписвана на Бекерел, както и на елементът “Полонии”. Откритие приписвано на съпрузите Кюри. Причините за да отдаде признание за това значимо откритие на чужденци и на следващи поколения богаташи с интереси в науката са както политически, така и финасови.

Самото име Uranus е начин да законспирира своето откритие на елемента, той именно се смята за първият доказал отделянето на урината от кръвтта в бъбреците. Отговор на въпросът, защо англианите са се съгласли на такова пикливо име измислено от чужденец не свързан с откриването на планетата се обяснява с политиката за времето и щедрите трансвери на пари за политици от Франция към Англия. Средата на 19-ти век е време, в което Франция се съгласява с почти всики искания на островът по въпросите на колониалната политика и в замяна получава подкрепа за своите интереси в Европа. От научна гледна точка откритията на множеството френски математици от предходните години, като Лаплас, Виет, Галоа, Паскал, Коши, Фурие и др. са измислени именно от английски и германски учени.

Всичко в този свят си има цена и деветата планета символ на законът “Не кради”, както и най-тежкият реален химичен елемент, получават непочтителн име от откривателите си.


Martin Heinrich Klaproth (1 December 1743 – 1 January 1817)

Eugиne-Melchior Pйligot (24 March 1811 in Paris – 15 April 1890 in Paris),

Jean-Baptiste Andrй Dumas

(* 15(14). Juli 1800 in Alиs (Gard); † 11. April 1884 in Cannes)

He married Herminie Brongniart, daughter of Alexandre Brongniart, in 1826.[13]. Dumas also showed that kidneys remove urea from the blood.[citation needed]

Adolphe-Thйodore Brongniart, Wollaston Medal (1841)

FRS FRSE FGS (14 January 1801 – 18 February 1876)

Antoine Henri Becquerel (15 December 1852 – 25 August 1908).


Neptune = New Planet, w=u. Откривателят е Чалис, по политически причини, откритието му е продадено на континента. Неговата грешка не е в пропуска да се намери самата планета, а в липсата на правилна оценка на откритието. Поради липсата на компове и дори калкулатори задължителни при изчисляване орбитите на кометите и атероидите, с които се е занимавал, работата му е била мъчение и на новооткритата планета не е било оказано подобаващо внимание.

James Challis FRS (12 December 1803 – 3 December 1882).

Pluto, идва съвсем ясно от псевдонима на философа Plato. За който споменах, че е на Апълтън, но творчеството е на Бенджамин Джовет.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3648490
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив