Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2017 21:41 - Лъв и пчели, 3 жени и прическа, Съдии 13 - 16
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 808 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Лъв и пчели, 3 жени и прическа, Съдии 13 - 16

Гл.13-16 Бащата на Самсон е с име подобно на Ной, Manoah. Ной е име образ за думата Nation. Глава 14 започва с мястото, където е намерил първата си жена Timnath, жената е безименна, но селото и е споменато и в Битие 38, където Юда среща снаха си и тя му ражда деца. 38-ма глава е за архиепископството на Кент, но мястото където е решено да се създаде институцията е в Оксфорд. Целта на институцията е да се контролира югозападният съюз, Тук символизмът е по-различен, жените на Самсон не са символи на униерситетите. И трите са филистимки, което е индикация за трите съюза от преди обединението. Първата безименна жена филистимка, с която той има сватба, но не и брак е образ за централният съюз. Жена му е дадена на приятелят му, образ за създаването на архиепископствто на Йорк. Тя и бащиният и дом са изгорени с огън, образ за необходимостта от прекратяването на този съюз в името на островното единство. Символизмът на Лъвът и пчелите в глава 14 изобразява философията целяща премахване на клановата и провинциална изолираност, символизирана с индивидуалният начин на живот на големите котки. И заместването и с организираната и централизирана струкрура на пчелните семейства.

Втората жена е от Газа, предполагаемо голям град, за която се споменава съвсем малко, само три стиха в началото на глава 16. Това е образ за източният съюз, който за кратко е бил седалище на парламента, или по-точно на събранието, в което са участвали представители на регионите борещи се за обединение.

От стих 4 се появява фаталната трета жена Далила, долината Sorek е образ за югозападният съюз. Той действа коварно и жестоко с измами и принуда успява да отрежат косата му, образ за перуките на английските съдии, с който се демонстрира невинност и некорумпираност. Главата е предупреждение за заплахата за странта от известните с коварството и корупцията си олигарси от югозапада. Символизмът на агнешката вълна, която подобно на човешката коса расте постоянно, е символ ползван в съдебната практика на островът и другаде, за духовност и невинност.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3648960
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив