Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2017 16:10 - Реалните факти около експлозията край река Тунгуска в Сибир
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 742 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Реалните факти около експлозията край река Тунгуска в Сибир

 

На тези кординати се вижда прочутото място, където е имало експлозия от преди около 100 години. Фактите са малко и ще се изброят, за разлика от тях измамите не спират да се разпространяват.

Мястото е изключително изолирано дори и днес, а преди 100 години не имало хора на повече от 500 км. Всякакви показания на очевидци са фалшифицирани в последствие. Като първите публикации за мястот са от 1927-ма.

Самото място на експлозията е интересно, на картата се вижда сравнително голяма котловина с почти кръгла форма. Заобиколена от три страни с ниски хълмове обрасли с храсти и не особенно гъста гора. Разположени сред много по-голяма равнинна. Експлозията е уцелила центърът на мястото.

Мястото е едно то най-отдалечените от океана, но не е прекалено на север в пермафрозата, а е почти в центърът на сибирската тайга. В близост няма голяма река, като дори името Тунгуска е взето от средно голяма река Подкаменная Тунгуска, единственнта в региона с име при това намираща се на около 80 км от котловината. Дори самото име е въведено от съветтките власти, които са взели името от езеро в Томска област.

До място би могло да се достигне със самолет от юг, то е разположено на север от големият за региона град Иркутск и големият завой на река Ангара.

На място на взрива виждаме повалени дървета на земята, обгорени от едната страна от много мощен, но краткотраен взрив, съпроводен с излъчването на силна температура. Експлозията явно е била на височина от около стотина метра от повърхността и не е отнесла дърветата, само ги е повалила на земята вследствие на мощна ударна вълна и е обгорила станата облъчвана от взривът. Няма следи от горски пожар, каквито понякога се случват в региона при сухо лято. Явно експлозията е станала през зимата и испаряващата се дебела снежна покривка и замръзнала почва са угасили всякакъв огън, като дори са предпазили по ниската трева от запалване.

Единствнното обяснение на съществуващите факти е експеримент с ранна форма на ядрена бомба извършено от англо-американска секретна програма. Експериментъ е бил проведен някъде в средата на 20-те години. Като самата бомба е разработена в западна Австралия. Някой американски политик е поискал да види експеримент с бомбата и в зимни условия. Една от тях е била пренесена в Индия, от където със самолет е била хвърлена в споменатото необитаемо място в Сибирската тайга.

Могат да се разгледат множество доказателства за наличието на атомна бомба създадена ведната или дори по време на Първата световна. Например инсталацията за обогатяване на Уран в Тенеси е същствувала и работела много преди построяването на лабораторията Лос Аламос в Ню Мексико от където е дошла бомбата за Хирошима.

Кординати

https://www.google.com/maps/@60.9001831,101.9469959,9933m/data=!3m1!1e3?hl=en

 

 

 

 

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3648436
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив