Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2017 19:40 - Симон, Александър и Руфус
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1307 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Симон, Александър и Руфус

Името Simon е често срещано в Евангелията и Деяния, цели 71 пъти, то е различно по смисъл от името на вторият син на Яков Simeon. Симеон със "е" по средата е дума код за югозападният съюз, докато думата без "е", само Симон е код за думата Union. Всяко споменаване на това име, не само за Петър, е послание към обединената църква и обединената нация. Самият Петър в Йоан 21 е наречен от Исус "to Simon Peter, Simon, of Jonas," йонас е нация.

Симон е работникът от полето, на когото заповядват да понесе кръстът до лобното място. Образ за източният съюз присъединил се към каузата за обединението е името Peter. С него се отбелязва град Петербъро между Линколншир и Камбриджшир, временна столица преди преместването в национално обединената Лондон. В Марк 15:21 все пак се добавя и друг персонаж с такова име, за да се подсили признателността към източните региони за обединенето, понеже самите ученици, включая Петър трябва да се изключат от събитията около разпъването.

Други два персонажа използващи същото име има в Деяния 8:9 и 9:43, те служат за духовни послания служители в църквата. Освен тях името се носи от друг ученик или вероятно двама, братът на Исус и прокажен. Симон е наречен и Юда искариотски, предателят на идеята за национално единство.

Mark 15:21 And they compel one Simon a Cyrenian, who passed by, coming out of the country, the father of Alexander and Rufus, to bear his cross.

Имената Alexander and Rufus са кодове за атхиепископите на Кент и Йорк, като Руфус е описание на логото на град Кантърбъри.

Alexander = Archbishops of Kent and York

Rufus = fouls on the roof

http://www.civicheraldry.co.uk/thomas.JPG

 image

- - -





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3649032
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив