Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2017 19:36 - Символизъм на костите в текста
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 510 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Символизъм на костите в текста

Символизмът на костите е с политически характер. На много места в текста се ползва вместо думата за тяло, която на англииски е много подобна на думата за кости, bodi - bones. Причината е, че в човешкото тяло, както и при повечето животни всички кости са свързани. Самото тяло може да има отделни части с различна функция, но костите са едно цяло и с една функция. Политическото послание на този анатомичен факт е внушение за необходимостта от политическо единство на всички региони на Англия. Ето защо пасхалното агне трябва да се готви цяло, както се и споменава, че на Христос не са били чупени кости в следните стихове.

Exod 12:46 In one house shall it be eaten; thou shalt not carry forth ought of the flesh abroad out of the house; neither shall ye break a bone thereof.

Num 9:12 They shall leave none of it unto the morning, nor break any bone of it: according to all the ordinances of the passover they shall keep it.

John 19:36 For these things were done, that the scripture should be fulfilled, A bone of him shall not be broken.

Друго интересно място където намиреме кости със символика е подвигът на Самсон в Judg 15:9-13. На това място долната челюст на магарето е ползвана, за да символизира двата съюза основатели на обединението, централният и източният. Магарешката челюст е разделена на две части, които се свързват на брадата, на която има шест зъба. Шесте зъба символизират регион шест на островът, където е столицата Лондон. В следващата глава вече Самсон събаря двата централни стълба на филистимският храм, където е изложен за подигравка. Така се показва пълната завършеност на обединението чрез разформироването на всички локални съюзи. Ето защо се ползва и магаре от Исус, за да се влезе триумфално в Ерусалим.

Видението на полето с кости в Ezekiel 37 е пак по повод обединението, политическо и църковно.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3648204
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив