Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2017 19:56 - Приказка за неродената мома
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1658 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Приказка за неродената мома

Тази приказка и то в аудиоформат е втората, която запомних от детството си, първата е за златната рибка. Докато я слушах сега си припомних много добре думите, музиката, дикцията на актьорите и дори раздразнителното неудовлетворение, когато си задавах въпроса, защо ли някой е седнал да пише такава глупост. Днес лесно разбрах какви са образите, авторът е бил част от политческа олигархическа клика и разбира се не се отличава от шаблонният и досаден начин на мислене. Състоящ се от простата идея как да напише нещо си тъпо и да го направи да изглежда интересно за потребителите.

Образите са следните, царският син е авторът, творецът на глупости, но със политически протекции. В този случай псевдонимът е Ран Босилек или Генчо Станчев Негенцов (26 септември 1886 г. Габрово, България - 8 октомври 1958 г. (72 г.) София, България). Неродената мома е персонаж изобразяващ самата творрба антропорфизирана в човекоподобно същество. Красивият и съблазняващ външен вид е образ за отношението на авторът към писачеството си. Трите ябълки, с които го дарява слънчевата майка са образ на образованието получено от него и двамата му братя, единият метеоролог, другият педагог. От тримата само той става литератор, за това двете първи неродени моми напускат царевият син. Всички останали образи като, стара черна жена, кладенец, златна рибка, топола, са подробности съпътстващи интерсният за автора начин на писане на произведенията си.


https://www.youtube.com/watch?v=6an8-f1SSQg


Все още не мога да си обясня защо, толкова подробно запомних текста на тази тъпотия, въпреки че я слушах само няколко пъти преди да се науча да чета.







Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3635081
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив