Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2017 18:41 - Philemon Тълкуване на образите
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 366 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Philemon Тълкуване на образите

Това писмо е от различен автор, въпреки че е посочен Павел. Другите 12 писма с авторсто с това име са дело на богослови от лондонският университет, докато тези 25 стиха са отностно Лондон и по-специално парламента, но авторството е от Дърам. Познава се по разпределението на името Paul в текста.

Стих 1 започва с това име, след още 8 стиха в №9 се среща за втори път и за последно след още десет стиха в №19. Числата са подбрани със символична цел. Цифрата 8 е цифрата на парламента, двата кръга един над друг покават двете камери, освен това цифрата 7 е символът на островното единство и следащата 8 е гаранцията за това обединение. В това писмо за разлика от другите 12, името Paul означава Parliament, като текста е конкретен отностно горната камера. Фразата "a prisoner of Jesus Christ" показва ограничената функционалност на този отдел. Надзираване дейността на долната камера, да не застраши островното единство и равноправието на провинциите. Следва името Timothy, Павловият брат и съавтор е указание за църквата. Получателят на писмото е уникалното име Philemon, съставено от думи като "Филистимци" и "Децата на Аммон" и означава долната камера на парламента.

В стих 2 има и други двама получателя Apphia, and Archippus указание за архиепископа на Кент. Фигура с надценена стойност и функции, ползвана като символ за ненамесата на йоркширските велможи в делата на южните региони.

В стих 10 е споменато и името Onesimus, за когото се счита, че е избягал служител, авторите по този начин указват процедурата за разглеждане и приемане на законите в доланта камара. Всички решения се изпращат за преглеждане от горната камера на парламента за оценка и проверка политичеката коректност отностно единството и равноправието.

Стих 23 Epaphras, my fellowprisoner е дума указание за приятелкият кръг служители в католическата църква подкрепящи обединението. Класическата латинска азбука е с 23 букви.

Стих 24 се споменават 4 имена: Marcus, Aristarchus, Demas, Lucas указание за 4-те университета: Камбридж, Оксфорд, Дърам и Лондон подкрепящи това разпределение на фунции.

Phlm 1:1 Paul, a prisoner of Jesus Christ, and Timothy, unto Philemon

Phlm 1:2 And to [our] beloved Apphia, and Archippus

Phlm 1:10 my son Onesimus whom I have begotten in my bonds:

Phlm 1:23 There salute thee Epaphras, my fellowprisoner in . . . .

Phlm 1:24 Marcus, Aristarchus, Demas, Lucas, my fellowlabourers.



Линк с други тълкувания на НЗ

https://docs.google.com/document/d/1Elr5kO7i9dqHHAc2jAmf5gaPdEKodD6BOvjZ2NAxX5k/edit#





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3645975
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив