Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2017 14:37 - Числото 8, числото на обрязването и Лондон
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 193 Коментари: 0 Гласове:
1 

Числото 8, числото на обрязването и Лондон


Само числото 8, без да е част от друго число, е символ на двукамерният парламент, за това се изобразява като два кръга един над друг. В миналото горната камара е имала функцията да следи представителите да не увреждат обединението и равнопоставенността на регионите. Първото споменаване е чрез пресмятане на хората в ноевият ковчег, Ной тримата му сина и съпругите им са 8 човека, както се уточнява във 1Пт.3:20, 2Пт.2:5.

Следващото символично споменаване на осмицата е в идеята за circumcise или обрязване. В миналото то се е извършвало по различен начин, не както сега с рязане на месо, а се е правил кръгъл белег на кожата, който е бил едва различим и безболезнен при нанасянето му. Детето е било осведомявано за това едва когато порасне. За обрязване започва да се споменава в Бт.17, когато е обрязан Исмаил, Исак в гл.21. В глава 34 се споменава за злоупотребите в горната камара на парламента от якововите по-големи синове. Дина дъщерята е един от образите на идеята за създаване на обединена столица Лондон. В главата се обяснява символично и драматично защо столицата не трябва да е в югозадните сепаратистки региони, а възможно най-източно. Реалната причина е друга, Лондон е на един меридиан със столиците на централният съюз Кингстон-он-Хъл и Петербъро, столицата на източният съюз. В Исус Навин глава 5 има повторно обрязване, символ за преместване и на двете камари в новата столица. От Съдии до краят на СЗ се споменава само за uncircumcised, освен в две места в Йеремия. В НЗ се споемава за обрязването на Йоан кръстител и Исус в Лука. В Йоан само във връзка със съботата. В посланията обрязването започва да се отрича поради идването на Исус, образ за поставянето на крал обединител, гарант за единството и равноправието на островът.

Най-интересен е символизма на осмицата в Битие 22:20-24. Където има някакво директно представяне на събития в Йоркшир чрез имена от роднините на Ребека. Точният символизъм ще се доуточнява, тази глава е последната от “дърамската” част на Битие.

В Съдии се споменава за наказание от 8 години в стих с номерация 3:8 и още едни 8 години в 12:14.

В НЗ за осем се споменава в Лука за обрязването, за осми ден в Лука9:28 и Йоан20:26, вероятно е пак символ за създаването на горната камара на парламента. Споменава се и в Откровение, веднъж при броене до 12 и само 17;11 с някакъв символизъм, който явно е пак за парламента.

Гласувай:
1
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2434920
Постинги: 2226
Коментари: 798
Гласове: 3711
Архив