Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2017 15:17 - Ребра и племена rib - tribe
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 449 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.12.2017 15:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Ребра и племена rib - tribe


В Английският език думите за ребро и племе са с един корен. Ребрата в тялото на човека са 2*12, 12 е било ритуалното разделение на региони в Англия и толкова е броят на епископите в парламента. За това Яков има 12 сина, родоначалници на 12 племена.

Йоан 19:31-37 Пробождането на разпнатият Исус и счупването краката на другите двама разпънати е символичен образ. Двамата престъпници в този пасаж са образи за двата съюза борещи се за обединението, които също се налага да бъдат разформировани, те първоначално са съставени от по две графства всяко, за това на аватарите им се чупят и двата крака. На Исус, аватара за югозападният сепаратистки съюз е отредено да прерастне в общ островен съюз и за целта няма да му се чупят кости, а само ще бъде прободен в ребрата, те не се споменават. За да излезат от там водата и кръвта, символите на животът и духът, които да бъдат “разпределени” по цялата земя, а не да бъдат държани само за югозапада.

Битие 2:21-22 Първото от общо две споменавания за ребро или rib е за прочутото ребро на Адам. Преди считах този пасаж за чисто нравоучителен отностно злоупотребите. Служителите в църквата не трябва да ползват службичката си за лична изгода. Дървото на живота е образ за възможността за кариера, а дървото за познаване на добро и зло е образ за образованието, голотата е символ на корупцията. Сега все пак намирам и обяснение за самото ребро. Когато то е взето от Адам на него му остават 23 броя, докато новъздадената Ева е със всичките 24. Връзката на двете поредни числа се намира в броят на буквите в латинската и английската азбука. Авторите от Йоркшир не крият произходът и връзката на английската азбука и писменност. Подборът на стихове с номер 21 и 22 показва не само броят на главите в другите три дърамски книги Йоан, Откровение и Данаил, но и авторството на Битие до 22 глава. Данаил има 12 глави и заедно с другите 12 книги наречени малки пророци се обозначават с числото 21.

2Самуил 2:23, 3:4, 3:27, 4:6, 20:10 в тези 5 стиха се споменава за пробождане на юдеиски младеж от вениаминец под петото ребро. Убииството на Асаил от Абнер, и последвалото отмъщение на двамата му по-големи братя, е допълнително изясняване на символизма с разформирането на съюза от 5 графства поставянето на обединителната столица в шести регион.

Данаил 7:5 Трите ребра в устата на “мечката” са оисание за бобърът от емблемата на Оксфорд. Бобърът е символ на книгопечатането и зъбите му са извити като ребра.

Споменаването на различни племена е символ на разните региони в Англия, Йосиф и Вениамин например са образи за Йоркшир и Ланкашир. Първите синове на Леа са образи за югозападните графства. Символизма често е различен за различните имена на племена. Фразата 12 племена почти винаги е обръщение към Англиканската църква.





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3649717
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив