Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2018 21:34 - Топ заблуди в астрономията
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 587 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.09.2018 14:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Топ заблуди в астрономията

На линка са събрани 15 “открития” на едно от най-големите недоразумения в космическите телескопи, Spitzer. Единственният резултат е изразходването през последните 15 години на повече от 100 пъти средства, от колкото е направил снимки.
https://www.jpl.nasa.gov/news/news.php?feature=7221
Тези недоразумения не са просто резултат от корумпирано и алчно усвояване на държавни пари, но и са опасна заблуда за светът ни, способна да увреди вярата на мнозина. Основните насоки за измам са две.
Първата е за времето, в което е сътворен светът ни, не само не е толкова стар, както се твърди от официалната пропаганда, но всякакви данни за значително по-ново сътворение от висша сила или Бог се игнорират и фалшифицират.
Втората заблуда върху която се работи усилено е за размерът на вселената.
Специално Спитзер е главното оръдие насочено да фалшифицира реалнят вид на инфрачервеното излъчване от космосът. Точно тези образи показват границите на космосът, той не е безкраен, даже не е прекалено голям, звездите и инфрачервените петна са само електромагнитни явления по границите му. Не е ясно какво има оттатък оградата, явно там е създателят. Звездите са аварииното осветление, светът може и да прилича на тъмна и миришеща дупка, но изходът е близо. Важен факт за звездите и тяхната разлика със слънцето е, че те са доста “студени” и нямат толкова инфрачервено излъчване колкото слънцето. Разликата е по-голяма от тази при индукционен котлом и светодиод. Огромната разлика се прикрива като просто не се публкуват данни за инфрачервеното лъчене на слънцето, а това от звездите се фалшифицира да е многократно по-голямо от колкото е реално. Това не е никак трудно, земята и самите уреди и телескопи са достатъчно топли, за да компенсират липсата на инфрачервено лъчение от космоса.
Изключително смешно е откритието на пръстенът около Сатурн свързван със страният спътник Фииби. Всики тела остарят нещо след себе си по орбитата си, но това са различни частици и не образуват пръстен, като известните около Сатурн.
Звездите не само не са “слънца”, но споменаваните черни дупки, пулсари, квазери и прочее източници на радиация, гама лъчения, инфрачервена и ултравиолетова светлина, черна материя. Са измислени за да прикрият истинският източник от отвъдното.
Не случайно снимките на НАСА са с лиценз за свободно ползване в интернет, за разлика от тези на телескопи на други служби. Чел съм оплаквания и известни астрономи не получават достъп до необработени снимки на важните телескопи като Хъбъл. Всичко пускано в нета е обработено със специален “Фотошоп” и си е чисто творчество, а не факти и реални образи.
Скоростта на светлина и е почти безкрайна във вакум, но около материя може да се забави значително, заблудата измислена от Е. Хъбъл е за издуване на разстоянията до звездите.
“Червеното отместване” е друга важна измислица за популяризиране двата стълба на заблудите, мерките на времето и пространството.
Измислянето на “Галактики” е само имитация на въведеното условно понятие съзвездие през 19-ти век, с цел да се координира орбитата на планетите.
Електромагнитното фоново лъчение няма какво да му се фалшифицира, само се интерпретира идиотски, като несвързано се свързва с милиони години от миналото.
От слънчевата система за сега няма много измами, най-голямата е все пак свързана с планетата Х, като за целта Майк Е. Браун и компания са надули безобразно размерите на няколко ТНО-та.
Древни астрономи от Китай, Камбоджа и Кораловите острови, видели в миналото това, което им се иска на днешните. Това е по-сериозен проблем от колкото изглежда, с подобни глупотевини обаче е ясно кой мисли логично и кой психосоматично.
“Клаймат чейнч” простотийте също се свързват с астрономията, а би трябвало да се изучват само от политиците.

Със сигурно все пак може да се предположи, че в слънчевата система и земята няма някакъв важен предмет, явление или изобщо нещо скрито от публиката, а същевременно важно за разбирането на светът. Това не значи, все пак че съществуващите и известни данни за планетите са правилно обяснении. Времето и Законът за сега почти съм им намерил почти цялото обяснение.

https://docs.google.com/document/d/1cch3mMNfugKd2D3R2djOTaek6lgZiWaN0qGLzW8J_WQ/edit




image







Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3634260
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив