Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2008 19:48 - Страната на Живота
Автор: bogoizbrania Категория: Новини   
Прочетен: 1001 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 25.07.2008 19:48


imageИ последната клиника за аборти затвори в Южна Дакота ( South Dakota ) след задължителното информационно осведомяване за съпътстващите условия.

SIOUX FALLS, SD, Юли 24, 2008 (LifeSiteNews.com) – В понеделник, Юли 21, осем жени дошли до офиса на Planned Parenthood в Sioux Falls в South Dakota за аборт, но там видяха заключената врата и ръчно записаната бележка че единствената клиника за аборти в щата е затворена.

Planned Parenthood затвори след като персонала напусна щата, след като новия закон за абортите влезе в сила миналия петък. Закона постановява пациентите да са запознати с човешката същност на плода и че процедурата ще засегне здравето и психиката на майката, този инструктаж трябва да е два часа преди аборта.

Закона е дело на юриста Harold Cassidy и бе прокаран с помощта на про-живот лидерите Dr. Alan и Leslee Unruh, които след сблъсък с опозицията успяха да пробият за одобрение, дори и срещу някой личности от про-живот движението. Eighth U.S. Circuit Court of Appeals одобри гласуването на законовото постановление миналата седмица.

За сега не е ясно дали офиса на Planned Parenthood няма да отвори отново за абортиране. Все пак няколко от жените отишли за аборт са размислили и са отказали.

"Затварянето на клиниката е исторически акт за Южна Дакота, първата страна без аборти", заяви Operation Rescue President Troy Newman. "Не беше нужно да се преразгледа Roe v. Wade, не бяха необходими президента или върховния съд. Героите на про-живот революцията, като Mr. Cassidy и the Unruhs намериха средство да спасят живот и осъществиха мечтата на победата на живота."

"Ние приветстваме тяхната позиция и насърчаваме и другите страни да приложат тази кампания," заяви Newman.

The Unruhs в момента организират петицията "ДА ЗА ЖИВОТА", която юридически да забрани аборта в Южна Дакота и така за закове победата над тази практика в щата.

Текста на новия закон и линкове до съдебната преписка могат да се намерят на;

http://www.voteyesforlife.com

http://www.lifesitenews.com/ldn/2008/jul/08072402.html




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dusha - ..
25.07.2008 20:20
Аз съм на мнение, че навсякъде трябва да се забранят абортите.
Преди бях писала малко по тази тема:
http://dusha.blog.bg/viewpost.php?id=41373
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3648526
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив