Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2008 15:48 - Какво обезпокои Путин
Автор: bogoizbrania Категория: Новини   
Прочетен: 1496 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 09.08.2008 19:28


На видеото най долу заснето в Пекин при откриването на олимпиадата виждаме Батюшка притеснено и обезпокоен да обсъжда действията на Грузия в региона на Ю. Осетия. Дори и да не разбирате руски, безпокойството си личи. Неговия сателит Назарбаев е доста сериозен, той също внимателно осъди новия враг, като по неговия глас се вижда, че е по сериозен от когато и да е било, наистина когато държавни ръководители говорят за въоръжен конфликт нещата са сериозни. Това което не се вижда веднага е, че този случай е пирон в политиката на Батюшка. Путин с харизматичен ореол успя да спре войната в Чечня, да направи партията си "Единная Россия" по популярна и от КПСС в региона, днес дори вчерашните врагове са привлечени като членове на безбройните охранителни и въоръжени сили там.

http://ru.youtube.com/watch?v=AdmMFIxpfPc

Сблъсъка в Ю. Осетия се представя неистово като конфликт на държавата Грузия с малцинството в отцепилия се регион. Истината е, че в региона живеят не само осетинци, но и ингушети, черкези, татари и други етноси, освен грузинците. Именно това е причината за сблъсъците и навлизането на руски или по скоро североосетински войски на юг, етнически сблъсъци между про-руски и про-грузински етнически групи.

Да припомня близката история, първата победа на Путин бе в Абхазия, когато чрез интриги беше забит нож в гърба на националистите, чрез про съветски елементи гравитиращи около бившия президент и съответно Грузия загуби Абхазия, а 250 000 грузинци бяха прогонени от родните си земи подобно на Косово. Сега Батюшка се чувства като старите императори и смята, че с малко парички с много интриги, на принципа разделяй и владей и с обещания за привилегии за разни убийци, които освен война друго не могат да правят, може да върти половината свят около пръста си. Време е неговите камъни да се върнат по неговата глава, Русия подкрепяше осетинците в региона, но Грузия реши да заложи на ингушетите и другите народи и така да забие пирон със същия чук с който до сега удряше Кремъл.

Нека да разкрия, какво се обсъжда по руските блогове и форуми. В самата Русия, дори не само в северокавказкия регион, но дори и сред уралските народи назряват националиimageстически противоречия, не само индианските народности, но и самите руснаци си образуват въоръжени групировки, които тренират деца на война още от малки по подобие на палестинците. Ето това тревожи Батюшка, той управлява Русия чрез раздаване на привилегии, а те не могат да стигнат за всички желаещи, има милиони които има калашник, но не и облагите на държавни служители. Ситуацията в Ю. О. е много подобна на тази в северен Кавказ, Татарстан и други региони, където нищо не се произвежда освен война и бюрократи. И когато там започне чеченската болест, на Москва ще и дойде множко.Проблемите на Батюшка тепърва предстоят, не искам да се правя на зъл пророк, но идват времена когато етническите сблъсъци ще прераснат в нещо повече от либералната пропаганда.



Тагове:   Какво,   обезпокои,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - СпецНаз
10.08.2008 21:19
Доста повърхностен коментар, които показва неграмотност по темата. Инетересно за мен е, как свързвате това ваше лично гледище за нещата с логото на вашия блог : личните открития, които разкриват Словото и Святия Дух. Мисля, че с невежието си по темата, узурпирате истината, като се представяте, уж за канал на Словото и Святия Дух, а пишете лични становища, формулирани във вашето съзнание от повърхностни познания. Смятам, че трябжа да смените мотото на вашия блог, или да спрете неграмотните си коментари!
цитирай
2. inalpl - североосетински войсци? Пълен ...
11.10.2012 09:12
североосетински войсци? Пълен абсудр. Автор, моля преди да мислиш малко повече от една секунда пред публикирането на толкови текстове.
цитирай
3. inalpl - ???
14.04.2013 01:00
В природата изобщо няма североосетинската армия. Северна Осетия, както и Чечня, и Ингушетия и Дагестан, и другите републики на Северния Кавказ са само субекти на Руската Федерация и не могат да имат своите армии. Простете, но не сте прави.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3646307
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив