Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2016 18:37 - Чудо! Прокуратурата реши, че има престъпление за турските ваксини, Москов май е пътник
Автор: bogoizbrania Категория: Новини   
Прочетен: 1143 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://frognews.bg/news_110263/



Чудо! Прокуратурата реши, че има престъпление за турските ваксини, Москов май е пътник
image Петър Москов

Софийска градска прокуратура реши, че има извършено престъпление при вноса и употребата на турските ваксини „Еувакс” и „Пентаксим”. Държавното обвинение образува досъдебно производство срещу длъжностни лица от министерство на здравеопазването, научи Фрог нюз от разследващи. Очаква се 7-8 души да бъдат подведени под наказателна отговорност.


Делото е образувано за 4 престъпления- внос на неразрешената петвалентна ваксина „Пентаксим”, за внос на „Еувакс”, забранен за употреба в страните от ЕС, за фалшифициране на документ-сертификат, с който една партита БЦЖ е заминала за Турция, както и за оказана принуда върху шефа на „Бул Био” да извърши дарение в полза на МЗ в размер на половин милион лева, свързана с износ на ваксини БЦЖ за южната ни съседка. 

Досъдебното производство се образува близо 10 дни след като на бял свят излезе скандалния доклад на ДАНС за въпросните ваксини. Според него продуктите са влезли у нас без разрешение, но изводът е, че няма извършено престъпление от страна на служителите на МЗ. На практика докладът оневини всички работещи в здравното ведомство, начело с министър Петър Москов. Очакваше се, че на базата на доклада на ДАНС, прокуратурата ще приключи набързо проверката, без да търси повече виновни за ваксините, след което окончателно ще затвори тази страница. Държавните обвинители, обаче изненадващо продължиха да ровят в схемата и действайки по вътрешно убеждение установиха, че има извършени престъпления. По този начин СГП, след ВАП потвърди за породен път разследванията на Фрог нюз и на журналистката Валя Ахчиева от предаването „Открито”. Припомняме, че по повод изнесените факти за турските ваксини, Петър Москов си позволи да ни заплашва със съд и да отправя недопустими обидни квалификации. 

Служителите на министерството изпаднали в шок, щом научили, че ще стават клиенти на Темида. До този момент, те се надявали, че всичко ще им се размине. Разчитали на факта, че дясната ръка на Москов и подуправител на НЗОК Иванка Кръстева, е сестра на шефа на СГП Христо Динев. Именно негови подчинени сега нищят аферата с ваксините. Тепърва ще се разбере, дали Динев ще упражни натиск върху тях и ще се намеси в хода на досъдебното производство. Замесените в скандала ще бъдат наново привикани за разпит, а казаното от тях ще се използва като доказателство
.



Гласувай:
3



1. zaw12929 - Все някой трябва да ни отърве от това ...
15.04.2016 18:07
Все някой трябва да ни отърве от това зло
цитирай
2. bogoizbrania - А дано
16.04.2016 00:55
да има повече разумни хора, ане само послушни и наивни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3649224
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив