Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2008 21:11 - 25 най влиятелни евангелисти в Америка за 2005
Автор: bogoizbrania Категория: Политика   
Прочетен: 3089 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.02.2008 23:33


Тук помествам списък на 25 имена подбрани от списание Тайм като, "25 най влиятелни евангелисти в Америка". Аз съм чувал само; Колсън, Добсън, Греам и Лахей. С интерес четох този списък от проповедници, бизнесмени, и политици оказали най голямо влияние за преизбирането на най-великия президент на Америка до сега, Джордж Уолкър Буш. Краткото описания за всеки е умерено, с търпящи се либерални внушения и смекчена журналистическа арогантност. Споменати са все пак основните заслуги и характеристики за всеки на английски. За разлика от родния полицейско-тоталитарен политически олимп, тези герой на вярата изглеждат като извънземни, като същества от друг свят и сигурно е така. Освен споменатите четирима, дори самата физиономия на снимката ме кара да се чувствам малък и загубен, сравнявайки ги със снимките на мутрите от нашата действителност. 
Утешаващо е за вярващия да се запознае с хората около последната надежда на Евангелието в политиката за Америка и по света.
http://www.time.com/time/covers/1101050207/photoessay/
Roberta Ahmanson
David Barton
Doug Coe
Chuck Colson
Luis Cortиs
James Dobsonimage
Stuart Epperson 
Michael Gerson 
Billy & Franklin Graham
Ted Haggard
Bill Hybels
T.D. Jakes
Diane Knippers
Tim & Beverly Lahaye
Richard Land
Brian Mclaren
Joyce Meyer
Richard John Neuhaus
Mark Noll
J.I. Packer
Rick Santorum
Jay Sekulow
Stephen Strang
Rick Warren
Ralph Winter

 

Понеже в представянето на тези политици често присъства въпроса забрана на абортите и еднополовите бракове нека да обясня какво журналистите не казват и се опитват да манипулират общественото мнение. Тези два въпроса са в компетенцията на щатските законодателства, не на федералното правителство, единственото което може да се направи по въпроса е, да се постави на обсъждане в сената и там да се издаде решение задължаващо щатските законодателства. Работата на сената в САЩ е именно тази, да надзирава и представлява щатите във Вашингтон, за това се избират сенаторите. Обвиненията срещу Буш за липса на действия по въпроса са неуместни, президента има представителна функция, и последната му работа е да се меси в локалните въпроси и проблеми, а абортите и обратните са точно това, местен проблем. Обвиненията дори показват, че хората не са запознати с Евангелието, не може да се ползва президентската власт за да се морализират или евангелизират хората. Буш често цитира Библията за да обясни действията си, не за да проповядва, за сега 43-тия президент е показал, че не напразно е избран от небето и ще му служи във всичко и до край. Не е работа на хората да изискват от президента да решава проблемите им, президента се покорява на висши сили, които всеки трябва да уважава и да не се употребяват неуместно и напразно.



Тагове:   най,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3649338
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив