Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2007 23:28 - Sir Isaac Newton креациониста
Автор: bogoizbrania Категория: Технологии   
Прочетен: 1233 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.12.2007 10:29


ISAAC NEWTON КРЕАЦИОНИСТА "Всяка завършена система може да съществува под ръководството на интелигентна и могъща Същност." - sir Isaac Newton
Sir Isaac Newton, великия математик, астроном, и химик, който предефинира основите на науката през 17 век е също и главния богослов на пуританизма за времето си. На света той е известен с огледалния си телескоп, диференциалното смятане и дефинициите на термо-динамиката и механиката, Newton също пише популярни коментари на книгите Данаил и Откровение. Той се е занимавал не само с висшата математика, но също е твърдял, че израелците ще създадат своя държава, но само с чужда помощ, и е твърдял, че света няма да свърши преди 2060 г. Сека някои от ръкописите му са изложени в Йерусалим, давайки възможност на света да се запознае от близо с дълбоките религиозни корени на научния напредък.

За 250 г. много от изследванията на Нютон са били съхранявани заключени в хранилищата на замъка на графство Портсмут. През 1936 са предложени на търг и са попаднали в ръцете на много различни хора; единия е марксисткия икономист John Maynard Keynes, а другия, Jewish Oriental Studies scholar Abraham Shalom Yahuda, посветил се на изследване на Тората и доказване на достоверността и. Колекцията на Кейнс отива в Cambridge University, Yahuda завеща своята колекция на новообразуваната Израелска държава през 1951. През 1969 ръкописите се съхраняват в Israel"s National Library, и са достъпни само на учени. Вече са общодостъпни в Jewish National and University Library in the Hebrew University of Jerusalem, от June 18 - July 17, 2007.

Тези ръкописи предлагат задълбочено осмисляне на мистичната страна Нютон. Докато съвременните "учени" трескаво се мъчат да разделят "религия" и "наука", Newton вярвал, че материалния свят разкрива Божията слава. Според сайта на Israel"s National Library:


"Има поне три причини тези документи да са важни, дори и когато не е ясно богословието му. Това все пак помага за изясняването на научния му мироглед. Newton"s пиетизъм е извор за вдъхновение за изучаване на природните закони, които са дефиницията на това, което днес разбираме като наука. Теологическите му ръкописи ни показват много страни на неговите индуктивни методи за разглеждане на целостта и завършеността на Божите творения."

"Не по маловажно е, че ръкописите представят и личността на Newton. Фигурата му като икона на студена рационалност, сега е с бляскава харизма, на библейски учен и поклонник на детайлното изучаване на фигурите в Данаил и Откровение, за разбиране на същността на Божия план за света. Едва сега Newton се открива като харизматик и теолог на своето време."
В едно от писмата на колекцията, Newton"s думи са взети за предсказание за идването на апокалипсиса през 2060. 2060, 1260 г. (3.5 г x 360 дневна година) след основаването на свещената римска империя през 800г. Точните му думи са, "Време, времена, и половин време до 2060 не и след ___," и тук следващата дата е пропусната, както се е смятало е забравил да я попълни. Newton е би пророк на своето време само. Според библейското изучаване сега, книгата Данаил завърша с падането на Ерусалим, докато Откровение разглежда духовното и материалното от сътворението дори до след края на света.

Неоспоримо обаче брилянтния му ум разбира глупостта на поставяне на дати. Той пише следното, "This I mention not to assert when the time of the end shall be, but to put a stop to the rash conjectures of fanciful men who are frequently predicting the time of the end, and by doing so bring the sacred prophesies into discredit as often as their predictions fail."

Много изследователи след Keynes обичат да споменават Newton"s изследвания в алхимията, Някои различия с англикански теолози, и неадекватно да тълкуват начина на разглеждане на Троицата, именно благодарение на Нютон тази латинска дума е изхвърлена от гръцкия текст на ТР и KJ. Newton"s посветенност на Писанията е очевидна навсякъде в ръкописите му, и съвпада с неговата страст да изучава вселената като изкуството на Бог. Newton тотално смачква идеята, че науката и вярата са несъвместими. Той се прекланя пред превъзходния дизайн и Вдъхновеността на Библията.

"The system of revealed truth which this Book contains is like that of the universe, concealed from common observation yet...the centuries have established its Divine origin." - sir Isaac Newton Като за край само ще отбележа нещо малко известно. Именно на Нютон е идеята да се въведе децентрализирано емитиране на книжни пари, но среща съпротивата на църквата. За дългогодишната си и вярна служба на Краля и Бога, като член на палатата на лордовете и главен пазител на монетния двор, Нютон открива метода на сечене на монети от сплави, като така спира фалшификациите и дава мощен тласък за финансиране на икономиката, бил е и главен духовен съветник на министъра на финансите, като не взима нито пени държавна заплата за дългите си години на тези постове. Related Links:The Newton Collection at JNUL - Jewish National and University Library
Papers Reveal Newton"s Religious Side - AP
The World Will End In 2060, According To Newton - This Is London
The Newton Project - Imperial College London.


Тагове:   Sir,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3646178
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив