Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2008 22:55 - Джентълменски жест на answersingenesis
Автор: bogoizbrania Категория: Технологии   
Прочетен: 668 Коментари: 0 Гласове:
0



Организацията на Кен Хам, си е поставила за цел да създаде наука, която да представи света, по по различен начин от властващия атеизъм навсякъде. Доколкото съм разбрал, основната им цел е с помощта на Евангелието и научния подход на изследване на света, да изхвърлят комунизма, либерализма и атеизма от днешната наука. Така да оставят света на науката да изследва природата като Божие творение, в това дело участват множество учени предимно от англо-говорящите страни. Аз съм разбира се възхитен от техните постижения, само от няколкочасови техни видео-програми човек може да научи толкова за науки като геология или биология колкото обикновения атеист за няколко години висене в казионни университети. Информацията, която посочват е едно от най добите неща в истинската наука. Все пак още от преди заподозрях тази организация в пропускане на най важното, еволюцията и злоупотребите в науката идват не от не информираност или поддръжка на грешни теории. Едно от основните им твърдения е, че еволюцията е социално и дори психически опасна за хората, което е безспорно така. Те пропускат да покажат на карикатурата в предаванията си, че еволюцията е не просто основата, на която се издигат крепостите на комунизма, тиранията, и бедността. Еволюцията е просто едно от проявленията на измекярството и бюрокрацията. Навсякъде където има държавни пари има и политици и бюрократи. Истинската наука се е движела изцяло от хора живеели като монаси, Нютон и др. Изследването на света днес изисква големи средства, това е така донякъде, бюджетите естествено влачат след себе си и чиновника и политика паразит. Това е безспорно неотменимо и изглежда тези хора се опитват въпреки това да достигнат до чистото познание, свободно от политика и измекярство. Не мога да съм сигурен дали това въобще е възможен път, чрез джентълменско поведение да се отсее плявата и запази зърното.

Ето един пример на риска от подобна политика. Току що гледах филма заimage изследването на луната и изведнъж разбрах защо от Ансуърс не ползват като аргумент за сътворението малкото прах на повърхността на луната, разкрито при кацането. До кацането на Армстронг се е смятало, че на повърхността за милиони години е трябвало да има метри космически прах, поради липсата на ерозия. Те загадъчно премълчават, защо този аргумент не би трябвало да се споменава, като доказателство за сътворение. На филма обаче се разбра каква е причината. Всъщност никой не е бил толкова задръстен, за да вярва в метри прах, както е описано в една фантастична новела на Аизък Азимов, освен тези дето вярват и в рицарите-джедай. През 60-те американците отчайващо изостават в надпреварата в изследването на луната, СССР пръв праща там сонда, първи заснемат обратната страна, първи дебаркират с луноход. Това води и до паника в "нашия" лагер, в такива условия единственото, което е по силите ни е да се пускат пропагандни фантазии и една от тях е събирането на метри прах за милиони години. От Ансуерс са решили да постъпят "джентълменски", като се опитат да забравят завинаги този печален период на изоставане и срам, като не споменават нищо от онова тъжно време. Още повече руснаците никога не са вярвали в тази безсмислица, както и не са се впечатлили от рицарите джедай. За мен липсата на обяснение за тази ситуация или по скоро за официалното обяснение е обезспокояващо. Също като езически шамани по този начин се приема, че има "скрита" истина, която не трябва да се разкрива на простолюдието, а само "посветени" имат правото да се докосват до познанието. Това са разбира се мой открития, на филма не бе споменато нищо по въпроса, но аз като запознат го усетих съвсем ясно. Не отричам нуждата изследванията да се разбират "умерено" без остри критики, дори и когато е налице нагло измекярство, както в случая с промените в климата, еволюцията, квантовата физика и др.

Всъщност може би те са прави, простолюдието никога няма да достигне до не манипулирано знание, истинската наука може би ще трябва да се запази само за тесен кръг избраници, които за сигурност могат да не ни казват всичко.

http://www.answersingenesis.org/




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3634418
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив