Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2008 18:44 - Във Флорида легалните лекарства причиняват повече смърт от наркотиците
Автор: bogoizbrania Категория: Технологии   
Прочетен: 1617 Коментари: 2 Гласове:
0



Маями – В много филми за Флорида е застъпена темата за кокаина но за местните жители смъртта настъпва много по често от легализираните аптеки.

Анализите на аутопсиите през 2007 публикувани от „ Florida Medical Examiners Commission“ установиха трикратно по голяма смъртност от лекарските рецепти отколкото от всички други забранени опиати и наркотици взети заедно.

Официалните лица заявяват, че няма подобрение в следствие на предписанието -drug abuse,( лекарствено зло ) от преди осем години и са необходими повече законодателни мерки за контрол.

„Има въвлечени медицински снабдители, докторска спекула, дори нападения над лекарствени доставки“ каза Jeff Beasley, разследващ медицински инспектор във Florida Department of Law Enforcement, участвал във финансирането на разследването. „Увеличават се методите и начините за разпространение на медикаменти, което усложнява ситуацията“.

Доклада е сходен и с федералния Drug Enforcement Administration, показващ че над седем млн. Американци са увредени от лекарски рецепти. Това е увеличение с над 80% за шест години в повече от колкото тези засегнати от; кокаин, хероин, халюцинатори, екстази, и инхаланти.

Доклада анализира 168,900 смъртни случая в щата. Кокаина хероина и methamphetamines са причинили 989 смъртоносни случая, легалните опиати – силните болкоуспокоителни в маркови лекарства като Vicodin и OxyContin — причиниха 2,328.

Лекарства с бензодиазепин, основни депресанти като Valium и Xanax, доведоха до 743 случая. Алкохола, най откриваемия в труповете опиат причини 4,179 случая и доведе до още 466 — кокаина (843) менфетамините (25) а марихуаната (0).

Процентното увеличение на трупове с хероин е 14 % през 2007, до 110, докато opioid oxycodone достигна 36 %, до 1,253 смъртни случая.

Флорида има по стриктни правила за лекарствено отравяне от други щати и съпоставката е по трудна.

Бяхме свидетели на няколко обширно отразени случая през последните години разкрили проблема. Случайна свръх-доза в рецепта уби Anna Nicole Smith в Broward County.

Все още щата изостава с изпълнителните решения. 38 други щата са одобрили процедури по следене на продажбите. Местните юристи прокарват подобни проекто-решения, но съображения за сигурност възпрепятстват въвеждането.

Като резултат Флорида е база за незаконни рецепти препродавани в други щати.

„Плановете за мониторинг е наш приоритет, но не е достатъчен,“ William H. Janes, заяви директора на лекарствения контрол в доклада. Добави също че ще се обуздае нелегалния интернет продажби и ще се подпомогнат лекари и фармацевти да идентифицират причинителите на отравяния.

Полицията има нови инициативи. В Броуард Коунти на 31 Май бе започната акция по „лекарствено очистване“, като 150 души върнаха неизползвани лекарства и си опразниха чекмеджетата с цел да ги опазят от подрастващи.

”Злото достига до размерите на епидемия и може да експлодира“ каза Lisa McElhaney, сержант в отдела по наркотиците полицейския участък.

By DAMIEN CAVE

Публикувано: June 14, 2008

Link;




Гласувай:
0



1. slavuncho - Препоръчвам ти да погледнеш този филм
18.06.2008 18:52
http://zamunda.net/details.php?id=104970
на Майкъл Мур.
Поздрав!
цитирай
2. slavuncho - Всеки има право на мнение. Поздр...
19.06.2008 15:20
Всеки има право на мнение.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3634496
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив