Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2008 00:18 - Какво точно са открили THEMIS
Автор: bogoizbrania Категория: Технологии   
Прочетен: 1309 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.07.2008 00:19


Ще направя разясняване на откритието описано по объркан и изкуствено сложен начин за обяснение за северното сияние.

На този линк; NASA uncovers secret of the Northern Lights

Са нарисувани няколко безсмислени графики според, които спътниците и наземните станции; THEMIS (Time History of Events and Macroscale Interactions during Substorms)
струващи на данъкоплатците милиарди долари са „открили“ слънчевата светлина.

На официалния сайт обяснението има и малко анимация, която е наистина ефектна, в центъра е земята, тя се върти което е почти единственото вярно нарисувано астрономическо явление. От двата края излизат едни логаритмични три-де криви, които се съединяват с някакво яркожълто петно, помислих го първо за слънцето. Според обяснението там има някаква „реконекция“, която прави нещо на заредените частици и за това „бам“ има северно сияние. Разбира се на въпроса, защо няма сияние на по далечни места от земята или по точно защо само те го виждат не се коментира. Важното е да се намери ефектна рисунка на космически катаклизъм за да се оправдаят милиардите и да се отчете дейност за да се продължи доенето на бюджета.

Все пак бюрократите помогнаха на богоизбрания да намери малка частица на обяснение. Която е, че както магнитното поле деформира слънчевата радиация, така и самото поле получава някакво изкривяване или зареждане от частиците на слънцето. Сиянието посочва мястото на изкривяването (или зареждането) на полето. „Реконекцията“ на рисунките всъщност са „сблъсъци“ на слънчеви частици, чиито път е разстроен или засилен от магнитното поле.



Тагове:   Какво,   открили,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3645986
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив