Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2008 20:15 - Белите брегове на Дувър
Автор: bogoizbrania Категория: Технологии   
Прочетен: 8358 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.08.2008 15:21


Август 21, 2008

Layman

Тагове
  • европа

  • геология

  • световен потоп

Живописните скали около Дувър Англия, the White Cliffs of Dover се извисяват като стени над югоизточната част на Англия покрай канала Дувър the Strait of Dover, разделящ острова и френския бряг. Издигнатите възвишения, простиращи се на 10 мили (16 km) край брега, не само символично спират нашественици, но са и неми свидетели на Ноевия потоп описан в ; Genesis 6–9.

The Chalk Beds

image

Варовикови скални формирования се намират на много места в Европа, северна Ирландия, Казахстан, Канзас, Мисисипи, Небраска и Тенеси.

Мнозина геолози с атеистична религия вярват че тези скали са се формирали бавно и постепенно за милиони години. Фактите намирани в варовика показват една катострофична и внезапна формация отразяваща описания в Библията потоп.

Основаване

Белия варовик е съставен почти изцяло от калциев карбонат (calcium carbonate). Това е една от най еднородните химически скали, съставена е от милиарди микро ракообразни като; foraminifera и calcareous algae, coccoliths и rhabdoliths. Днес тези микроорганизми живеят в океана на дълбочина; 300–600 фута (91–183 м.). Техните черупчици и скелет съставени почти изцяло от калции се отлагат на дълбочина; 15,000–16,000 фута (4.6–4.9 км.). Те за покрили почти една четвърт от планетата днес. Смята се, че е необходимо над 10 дена или повече за да достигнат самото океанско дънои да се акумулират по; 5–3 инча (1.25–7.5 cm) за 1000 г.

Различни обяснения Еволюционно

Според горната статистика тези варовикови формирования са се образували много бавно от микроорганизмите. Еволюционистите определят между 70 и 100 млн. г., по времето на “Cretaceous period,” когато южната част на Англия е била засмукана от тропическо море а движенията в континенталните плочи са образували тези стеновидни скали до 350 фута (105 м.) височина.

Библейско обяснение

С такова бавни темпове на усвояване на натрупването, как такива монументални скални формации са оформили на земята, която, според Библията, е малко повече от 6000 години? За варовиковите формации да достигнат тези размери? Днес те са в рамките на няколко хиляди години, производството на микроорганизми би трябвало да се е увеличило значително някога в миналото. В действителност, по силата на правилните условия, след първоначалните вълни на потопа бързото натрупване на тези микроорганизми на океанското дъно е възможно. Тези условия включват турбулентни води, силен вятър, разлагаща се риба, и повишена температура и хранителни вещества от вулканични и други източници.

Коментар на богоизбраниа;

Не мога да се съглася с мнението на АИГ, няма начин тези микроорганизми да се размножили някак скоростно, потопа не може да достави големи количества калции в еднородна маса и да се развъдят толкова много микроорганизми шоково да се размножат. мисля че на местата с чист варовик е имало условия за прецеждане на огромни маси вода. По някакъв начин по едрите организми са изплували, а тези микроорганизми са се отлагали на слоеве които не са запълвали цедката а са позволявали на водата да премине надолу.

image

С ката строфичните вулканични изригвания загрели океана и изхвърлили много CO2, и с потоците дъждовна вода, с изливането и смесването на солена и сладка вода, дните на Ноевия потоп създадоха подходящите условия на масово пресоване на микроорганизми ускорено варовиково акумулиране и формуване. Тази част от скалите демонстрира трите части на експлозивно варовикоотлагане, отнели не повече от година.

Най голямото доказателство за бързо отлагане е почти химическата чистота. Милионогодишно отлагане на седиментни би замърсило слоевете с друг материал на други минерали и други процеси.

Друго проявление на катастрофичен потоп е редуващото се отлагане на слоеве тънък и твърд и по дебел но мек слоеве. В твърдите слоеве, наричани hardgrounds, са намерени вкаменелости на миди и други мекотели с размери до 3 feet (1 m) обиколка (ammonites), които не могат да се погребат бавно в отлагания! Същите варовикови образувания в Холандия са поели големи Mosasaurus skull. Само потоп може да обясни наличието на морски и други организми и дори големи животни затворени в слоеве с различен състав и произход.

Белият свидетел

The White Cliffs of Dover стоят като паметник на катастрофата от преди 4,000 г. Битие е написана не само от Моисей, но и от варовика.

http://www.answersingenesis.org/articles/wog/white-cliffs-dover





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3634213
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив