Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2009 20:45 - Пирамиди и магнити без математика
Автор: bogoizbrania Категория: Технологии   
Прочетен: 1957 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.06.2009 20:59


image

Пирамидоидиотия

На този линк злополучни математици са се опитали да включат повърхностните си познания по алгебра и геометрия във едни от най грандиозните постройки на съвременния свят.

 

http://world-mysteries-bulgarian.hit.bg/Secrets%20of%20the%20Pyramids%20of%20Giza2(Bulgarian).htm

 

 

А ето и един блог с добри снимки, него няма да коментирам, той дава представа за общото положение на другите пирамиди, които не са големи по размер и не са запазени повечето.

 

http://www.pyramidofman.com/blog/

 

 

Ще си позволя да коментирам линка, който води до една от най научните статии за пирамиди на български, в червено е моя коментар, в зелено е твърдение от страницата.

 

Разположението на пирамидите

 

Ориентирани са по посоките на света? Как ли пък не, неточност от няколко градуса са твърде очевидни и това показа не толкова неточно измерване, колкото че освен компас е липсвал и звезден ориентир. В миналото са нямали компас, но по звезди е могло да се установи от сушата доста точно посоката север-юг. Няма начин при такъв грандиозен строеж да се сбърка от невнимание. Извода е в плюс за моето откритие. Преди Христос, когато са строени тези гигантски строежи не са се виждали звездите, а слънцето е било замъглено от перманентната облачност и също не е давало точни посоки.

 

Заграждат делтата на Нил!? Няма такова нещо, поне аз не виждам заграждане.

 

Най дългия меридиан и най дългия паралел? Тия хора май не са чували за земен екватор и северен полюс, Най дългия паралел е екватора, а меридианите всички са с равна дължина. Добре че поне са написали име на "откривателя", така поне имат изкупителна жертва. Опсс сега видях английската безсмислица, тия хора дори са калпави преводачи, смисъла бил че "земните" меридиан и паралел са някаква точка, която е между четирите на големи земни масиви, други континенти, но всяка точка в Африка отговаря на това безсмислено твърдение. Извода е, че всъщност "континента" Африка е бил близо да Библейския Йерусалим.

 

 

Геометрията и Голямата пирамида

 

Златно сечение, това е като златното магаре. естествено са съотношението е Пирамидите са имали облицовка, която е променяла значително параметрите им, още повече корсиканеца, които е били там е поработил значително за напасване на тези неща. "Откриването" на сфинкса е най наглата му измама. Благодарен съм за сметките и съотношенията на Земя, Слънце и Луна, но и те за сгрешени като обозначения, например радиуса на синия кръг е сбор от радиусите на земята и луната, а не на това което пише в превода.

 

Интересен факт:

 

По скоро измислен факт, мерилото за това съотношение пасва само за метри, но не и за други мерки като например футове.

 

За какво са служели шахтите

 

Шахтите са копани от жабарите и след това довършени от англичаните, служат за си купуват хората билети и да им се взимат парите за глупости.

 

Заключение

 

Да не се вдълбавам в романизирани сайтове и да дам приблизително описание на богоизбраното заключение за пирамидите. Единствения смисъл от строежа на такива грамади е да се обожестви някаква държавна власт, само безсмислена и организирана маса от хора могат да правят такива идиотщини. Тези пирамиди не са гробници, не са и свързани със звездите. Както изясних преди Иесус не са се виждали звезди. Може би ще е интересно да разберем каква ли лудост е карала хората да започнат подобни неща, но за сега мога да предположа само че тези строежи са показател за синдрома на Нимрод. Може би са били прави в миналото, като са смятали региона на днешен Египет за Библейския Вавилон. Както изясних имало е само Вавилонска кула, която се е провалила, по късните интерпретации на вавилонска империя са лош превод и фалшификации на тълкувания. Така излиза, че Библейския Египет трябва да се премести по на Запад и вероятно именно сегашния регион на Египет е мястото на Старо библейския Вавилон. Но за съжаление не мога да съм сигурен в това, но все още вярвам, че планината Джебел ал-Лоз е Библейския Синай. Може би както се казва във Откровение, Вавилон и Египет не са едно, а че Египет ще бъде "бабелл" тоест объркан и преминал. Продължавам да вярвам, че днешен Израел е Содом и Гомора.

Но да дам и Библейско заключение за отклоненията от посоките на пирамидите. Причината е, че не само не е имало компас, но и не е имало и магнитно поле, не е било нагрято земното ядро и не е имало движение вътре в земята, което е предизвиквало сегашното земно намагнитване. Това не е било голям проблем, защото перманентната облачност и вероятно огромна Йоносфера на по високо е вършела по добра работа да спира радиацията. Не е имало също и вулкани, земетресения и светкавици, последните вероятно са свързани с магнитното поле. Според някакви доста съмнителни изследвания за преди стотици хиляди години преди магнитното поле се е обръщало на всеки 100000 г. Това е поредната хуманистична глупост, при изтичането си лавата застива във всякакви форми и няма начин феромагнитните частици да се ориентират по магнитното поле при високата температура която са имали докато са били течна лава. При високи температури магнетизма не действа.

Пирамидите колкото ида изглежда странно са свързани с магнитното поле и със желанието на хората да се ориентират за посоките север юг. Преди Христос такъв точен ориентир не е имало.

 

 

 




Тагове:   Time,   math,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3648903
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив