Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2009 17:34 - Уитч-хънт (лов на вещици) в химията
Автор: bogoizbrania Категория: Технологии   
Прочетен: 1642 Коментари: 0 Гласове:
0



image


Уитч-хънт (лов на вещици) в химията

 

Как се създават гено модифицирани храни GMO

 

Във филмa на адрес се разисква популистки и демагогски мита за ГМО, като новата "технологична" конспирация-заплаха срещу хората. Покрай всякакви адвокатски и политически игри за получаване на повече власт и източване на държавни пари, авторите показаха и смехотворно изглеждащи от научна гледна точка, но напълно сериозни софтуерни анимации за това как изглежда геното модифициране. Тези жалки заблуди за неспециалисти започнаха с идиотската фраза известна от доста време за смесване на гени на домат и плъх. Подобно безумие може да възникне само в ума на журналист и или неуспял рекламен агент, което обяснява разпространението на този мит. Както е обяснявано в този* пост, геното модифициране е просто нова вид методика за селекция на подходящи сортове и видове като с помощта на техника и методика малко подобна на лотария се търсят белези, които да укажат необходими за подходящо развитие белези.

Все пак има и допълнителни трикове, които ще изясня тук. Един от тях е модифицираните семена, които "издържат" на исектидицита роундуп. Обяснението за този номер се оказа като на второразреден панаирджийски фокусник. Много се обяснява за ГМО-то на семената издръжливи на роундуп, но нищо не се споменава за самото действие и вид на самия препарат. А той е просто съставки, които влияят и дори ускорява някой процеси в растенията плевели, всички плевели имат една особеност, те се развиват бързо, по бързо от всички други видове. Така роундъпа води да бърза смърт на тези видове, докато; соята, царевицата и повечето култури, които се развиват значително по бавно продължават да си растат освободени от подтискащите съседи. Това е цялата мистерия на роундъпа и ГМО-то, нищо особено и интересно, но раздувано като на панаир за не особено трезвени и образовани панаирджии.

 

Краен извод, кампанията срещу фермерите и заблудите от страна на адвокати и журналисти е една жалка пародия на невежество и черен пи-ар, в ущърб на всички нас. Дано Господ има милост към бизнеса за да оцелее от истерията на неофашизираните медийни партии.

 

Други линкове по темата;

 

http://bogoizbrania.blog.bg/nauka/2008/05/09/iskam-da-konsumiram-genno-modificirani-hrani.190988

 

http://bogoizbrania.blog.bg/nauka/2008/05/14/sveta-spored-monsanto.192613

 

http://bogoizbrania.blog.bg/lichni-dnevnici/2008/07/23/vaksinite-i-jivotnite.215337

 

 

science, chemistry, monsanto




Тагове:   Monsanto,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3645935
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив