Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2009 19:09 - Замръзналата история в небето на Андите
Автор: bogoizbrania Категория: Технологии   
Прочетен: 685 Коментари: 0 Гласове:
2



Замръзналата история в небето на Андите

 

Загадката на Андите, планинската верига на Ю. Америка най важната според мен мистерия в този регион, са необяснимите строежи на високи места в планините, дори на самите върхове, като един от най високите Sara Sara (5505 m). Веднага пред логичния размисъл възниква елементарния въпрос. За какво им е на някого да гради нещо на такова забравено от небето място? Какво търсят хора на такъв висок връх, където въздуха е разреден, едвам се диша, като бонус региона е в пустинен пояс, тоест по цяла година не вали и наоколо е само камъни и пясък, няма растителност. А върха на екстрите е непрекъснати минусови температури и неразмъзващ се сняг, ако така можем да наречем няколкото оскъдни преспи навети от силни ветрове, а не от някакъв снеговалеж. Във филма на ББС обясниха, че това е "сакрално" място като дори на този връх през 1997 намериха и жертвоприношение на дете, отвратителна церемония, която като чели доказва човешкото поклонение пред планината. Да обаче не бяха дадени и отговори на други много по важни въпроси, церемонията е едно, показва някаква вяра, колкото и отвратителна да е тя, жертвоприношението вяра съгласен съм. Не е се обяснява нещо друго, защо строежите са видимо предназначени за обитаване от хора, а не е поставен само паметник или някаква религиозна сграда? Защо например в Machu Picchu имаме; къщи, улици въобще някакъв неосъществен замисъл за селище?

 

Така въпроса се разделя на две

1. Какво е накарало хората, цели племена да се юрнат към върховете като луди и да почнат отчаяни строежи на такива ужасни и невъзможни места?

2. Какво е накарало същите тези хора да се откажат от строежа и да се преместят логично някъде в по ниски места?

И допълнителен въпрос, следствие на горните два. Крайбрежието на Перу е тропически плаж с едни от най големите риболовни региони в света, защо тези хора са строили на високото, не в курортния регион?

 

На тези въпроси може да се отговори само с моето откритие за съдбата на света 80-г. след Христос. След пропадането на океаните всички хора са се юрнали по планините пред настъпващите води на тази втора част на Ноевия потоп. За разлика от първата част, когато оцеляха само 8 души с Ной, сега всички успяват да се отдръпнат по височините, като някой дори се мъчат да разглобят и пренесат по ценните за тях сгради. Ето това е отговора за тези строежи на височините, хората в региона са дошли от сега залетите полета на Океана и понеже не са знаели докъде ще достигне бреговата линия. Спада на повърхността и надигането водата е било плавно, продължавало е с години, за това хората са отишли на най високите места, не са знаели кога и колко ще продължи този катаклизъм.

 

На втория въпрос, защо са изоставили строежа, е защото са забелязали, че изведнъж повдигането на океана е спряло, и макар и да са изминали голямо разстояние до планината, поради някаква причина са се убедили, че океана няма повече да се надига. Възможно е поне в региона да е имало някакъв връх на надигане на водата, но поради нагъването на земната кора на някои места да е имало местно надигане и образуване на такива високи планини, които преди не са били толкова високо. Така бягайки от океана, те са се оказали на място което в последствие се е надигнало и те са се преместили отново, на по благоприятни места, като този път са решили да не се мъчат да строят каквото и да било поради вероятността нещо пак да стане и да трябва да се местят отново.

 

Допълнително доказателство за подобни събития е и намерената на самия връх трева, която е замръзнала и е покрита със насипи от съседните скали. Тази трева не само, че не расте на такива места, но тя дори е тропическа от крайбрежието. Единственото обяснение е, че мястото не е било толкова високо и съответно не е било студено и пустинно. Така се доказва твърдението ми, че тези планини и океан ги е нямало преди и хората са се лутали от място на място в търсене на спасение веднъж от водата после от планинския връх.

 

http://www.virtualperu.info/sierra_images.html

 

Филма който гледах се казваше; Ice Mummies BBC learning, но не го намерих на сайт.

 

science, new testament, history




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3645509
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив