Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2009 13:28 - Как работи чудото на лекарството, история на мита
Автор: bogoizbrania Категория: Технологии   
Прочетен: 620 Коментари: 1 Гласове:
0



Как работи чудото на лекарството, история на мита

 

Ако трябва да се разгледа историята на лекарствата, едно от най първите, според съвременното понятие на лекарство, е хинина за което се вярва, че лекува малария. Според източниците, това чудо на науката и медицината е възприето от индианците в Перу, които дъвчат кората на едноименното дърво и така се лекуват. За мен е интересно, че промоцията на този медикамент е станала в Европа от кардинал назначен и финансиран лично от папата за тази тази чудотворно-благородна задача. Най интересното е все пак как това изключително горчиво съединение предизвикващо възбуда на нервната система, явно главната цел на дъвченето в Южна Америка, успява да се справя и дори все още се ползва от далечния 17-ти век за лекуване на смъртоносната болест малария? Ето какво е поместено на английски в авторитетната за либералите „уикетпедия“;

As with other quinoline anti-malarial drugs, the action of quinine has not been fully resolved. . . . .. This model involves the inhibition of hemozoin biocrystallization, which facilitates the aggregation of cytotoxic heme. Toxic free heme accumulates in the parasites, leading to their death.

http://en.wikipedia.org/wiki/Quinine

 

А ето и кратко на български;

 

Хинина действа чрез повлияване на растежа и възпроизводството на плазмодия на маларийния паразит, който живее в червените кръвни клетки на приемника.

http://medical.bg/dictionary/quinine.html

 

Ако прочетеното ви се вижда странно и въпрос само за "специалисти", не се отчайвайте, написано е от държавно субсидиран бюрократ, на държавна службичка и ползващ цялата сила на властта да заповядва какво е добро и какво не. С две думи и двата текста не се затормозяват да обяснят как този токсин, както и по новите му синтетични аналози стомашно поемани успява да избегне солната киселина в стомаха, да се прехвърли в кръвта и самоотвержено да започне битка със смъртоносните микроби!

Ето как работи великото чудото на; химията, медицината и "съвременната наука", лапва се някаква гадна горчилка и понеже тя е токсична, и дори започва да се разпада във устата, за това е този силен вкус. Нервната система се напряга до краен предел, дори повече и от натоварването на болестните симптоми. Още по време на поемането устата организма реагира. Човек с облекчение си мисли, „лекарството действа" :-) и то разбира се има действие, може ли една отрова да не действа в тялото, нали за това се отлага в кората на дървото, за да отблъсне гризача позволил си да я погълне. Тропическите дървета нямат друго средство да се пазят от нападение, насекоми и дори животни и хора, освен като натрупат отрова, с която да отстраняват нападателя. Дървото е „преценило“, че нито една хлебарка не е токова шантава за да гризе отрова, обаче някои хора са „открили“, че тази отрова за самозащита ще донесе здраве и лечение не е ясно. Ясно е само, че от лекарства и медицина се трупат все повече и повече пари и власт и за голямо съжаление огромно количество хора имат религиозно благоговение за тази практика. Остава да се надяваме, че бъдещите поколения ще поумнеят и ще се отърсят от тази заблуда.

Краен извод, още едно от многото доказателства за шарлатанството не само в медицината, но и в науката изобщо и за пътищата за постигане на това безобразие; държавна политика, много пари, и крайно наивни и заблудени хора по цял свят. Лекарствата не лекуват, а само създават наркотични усещания, няма начин някакъв си химикал да се превърне в спасител и освободител от микроби или друго заболяване.

 

science, chemistry




Гласувай:
0



1. анонимен - Леле тези не са добре ...
03.11.2009 13:34
Че без лекарства хората ще мрат като едно време.
Искави се на вас да се върне Средновековието да продавате индулгенции.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3647853
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив