Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2009 18:29 - Отговор на младеж с въпроси
Автор: bogoizbrania Категория: Технологии   
Прочетен: 1483 Коментари: 0 Гласове:
0



Отговор на младеж с въпроси

 

Днешното откритие ще е отговор на постинг на човек които си мисли че като намерил няколко шмекера добиващи държавни парички с проповядване на еволюция и цитира техни измислици това са проблеми на Бога и Сътворението. Ето и неговите „въпроси“, които са просто мнения приемани за верни и „научни“, в курсив и отговори те от мен.

 

Окей. Приемам това предизвикателство. Щом имате желание креационизмът да бъде научна теория, ще го критикуваме като такава. Аз ще представя въпроси, на които трябва да дадете задълбочен и аргументиран отговор. Не се приемат неаргументирани твърдения, пат отговори, не се приема и кръгова логика (напр. не се приемат отговори от типа – щом в Библията го пише, значи е така; Бог е решил да е така, значи е така; на нас не ни е дадено да знаем всичко). Нали желаете креационизмът ви да бъде научен? Това е вашият шанс.

Задълбочени и аргументирани отговори съществуват само за смислени въпроси, целящи обясняването на нещо което не се вижда веднага и се нуждае от изясняване, а не просто някакво мнение което да насочи човек към кариера в определена област в която се вкарват държавни средства.

 

Ето и въпросите:

-Защо има такава забележителна кохерентност между отделните методи на датировка – напр. радиоактивност, дървесни пръстени, корали, супернови – от астрономията, биологията, физиката, геологията, химията и археологията? Защо всички различни методи от различни предмети на науката дават едни и същи резултати?

„Кохерентност“ не само има в забележителния начин на манипулиране на данните но и в методиката да се свързват всички паразити на държавна служба за разпределяне на благинките. Радиоактивното датиране е критикувано много кратно и неточността му е доказвана непрекъснато, но всякакво свидетелство на вкаменелост от преди няколко години обявявана за много древна се игнорира арогантно. Датиране с дървесните кръгове просто показва много слабо познаване ботаника и живота и развитието на растенията. Просто от последното изречение се вижда, че автора фанатично вярва в истинността на това твърдение без дори да се постарае да проучи самия метод на правене на такива датиранията.

 

-Има ли наблюдение, което подкрепя даден аспект от вашата теория? Адекватен отговор на този въпрос не би било нещо, което е проблем за еволюцията (креационистите обичат да критикуват еволюцията), но нещо, което представлява доказателство за вашата теория. Логично е възможно както еволюцията, така и креационизмът да бъдат погрешни едновременно. Вашето наблюдение трябва да може да се потвърди и от независим наблюдател.

Аспекта на нашата теория е, че живота като съдържател на информация може да дойде само от по висш източник на информация, например компа и софта не се създават сами, има много хиляди хора участвали в тяхното проектиране и изработка.

 

-Има ли поне едно наблюдение, което е предсказано от теорията на креационизма?

Всичко около мен, което наблюдавам е продукт на сътворението от живота на цветята до простотията на хората всичко е креационизъм, дори и еволюцията е сътворение!

 

-Обяснето“Е“ разпространението на растителни и животински фосили. Защо цветните растения имат ограничено разпространение?

Ето и интересната част която може да се отговори само с моето откритие. Вкаменелостите според мен са се образували като повърхността на съседните планетии е била изрината от Бог заедно със животните и хвърлена на нашата планета, така имам толкова много вкаменелости на един път, едновременно образувани. За цветните растения не го разбрах, не мисля че вкаменелостта може да запази много от фините цветове.

 

-Има ли даден аспект от вашата теория, който може да бъде тестван научно? Ако забележите наблюдение, което противоречи на вашата креационистическа теория, бихте ли се отказали от нея като погрешна?

Спомням си един американец да се изправи на едно събрание в църквата и да заяви по един въпрос, „Дори и дявола да започне да разпространява Библията, аз ще започна да му служа!“

 

-Обяснете разпределението на растения и животни в световен мащаб. Вие обикновено приемате, че животински видове са били спасени в Ноевия ковчег, след което са били освободени след края на наводнението. Как така се оказва, че има животни, които са специфични за всеки един континент, без да се намират на други континенти? Как са се разпределили по континенти? Защо коали има само в Австралия?

Аз специално се отказах от потоп на тази планета, той е бил другаде, но хора и животни са били пренасяни от съседните планети тук и разпределяни по неизвестни методики.

 

-Обяснете степента на съвременната генетична вариация – как е възникнала от животните, които са били освободени от ковчега след наводнението.

Какво е „степен“ генетична вариация? Видовите различия не са нищо кой знае какво, ето аз съм bogoizbrania другите хора са неизбрани. Способността за приспособяване е стимулирана от Светия Дух, не мога да знам всичко което се случва при животните.

 

-Обяснете структурната стабилност на Ноевия ковчег, натоварен и празен, на суша и във вода.

Според мен това е неправилен превод, думата за „ковчег“ всъщност на еврейски е кошница, „ковчега“ е бил нещо като бункер или подводница, а не кораб. Бил е израсъл на висока планина и за това е трябвало да се изчака няколко месеца докато водата спадне съвсем, пак да напомня, потопа не се е случил на тази планета, а на друга.

 

-В света има хиляди животински видове. Обяснете по какъв начин те са били улавяни и съхранявани в ковчега.

Животните за разлика от хората се покоряват на Светия Дух много по стриктно от колкото изглежда, много животински видове като котките например са произлезли само от една двойка домашни котки, не са били събирани всички видове пантери и тигри. Много животни и птици снасят яйца, които биха могли да оцелеят във вода, например; костенурки, крокодили, гущери не е било нужно да се вкарват в ковчега, яйцата им са оцелели.

 

-Защо Бог е дал доказателства, че Земята е на повече от 100 000 години? Защо трябва да има противоречие между науката и сътворението?

:0 Уоо за пореден път желаното се приема за действителност, има купчина доказателства, че земята е на по малко от 10 000 години.

 

-С какво са се хранили месоядните животни, като са били на ковчега?

Месоядноста всъщност е възникнала на Библейската планета едва след потопа, котараците са ядели различни плодове и ядки, например сегашната котешка храна се прави от царевица,

 

-Обяснете защо виждаме звездна светлина от обекти на разстояние милиони и милиарди светлинни години (известно като Проблемът за звездната светлина). Знаем, че светлината има скорост на пътуване около 300 000 км/сек – това е ограничена скорост, но разстоянието между звездите е толкова голямо, че се използват означения за разстояние според пътя, който светлината изминава за една година – напр. светлинна година. Ако Земята е на 6 000 години, защо виждаме светлина от обекти на растояние повече от 6 000 светлинни години?

Светлината няма скорост, тази скорост е измислена и няма никакви доказателства за нея. Именно този въпрос отговаря на моето тълкуване на Лука 10:18 , звездите всъщност са демони изхвърлени в космоса, тогава само Христос ги е видял, защото Библейската планета е имала перманентна облачност.

 

(Забележка – ако изпаднете в теорията, че преди 6 000 години физичните закони са били коренно различни, имайте предвид, че това също е недоказуемо и се реже от т.нар. Бръснач на Окам)

Нашия свят е всъщност на по малко от 6000 години но според Библейската година която съпоставена с нашата е в съотношение 2 къмто 3 тоест сега сме на по малко от 9000години скоро ше дойд времето на раждането на Новото Създание.

 

-Защо Институтът по Креационно Проучване не е направил никакво проучване? Защо Институтът Дискавъри не е направил никакво откритие (discovery=откритие)? До този момент двете организации се занимават с апологетика или публични отношения. Защо нито една креационистическа организация не е направила нещо велико за науката? (има само броени креационисти, които имат публикации в пиър-ревю списания и нито една от тези публикации не включва креационистичен модел).

Защото креационисти си имат Библия, освен това всики истински учени са били креационисти, Нютон, Ойлер, Гаус, Дарвин. Всъщност всеки еволюционист е просто философ и шарлатанин, а не учен.

 

-Обяснете генетичната близост между отделните видове. Защо генетичният материал на шимпанзето е сходен с повече от 90% от генетичния материал на човек?

Уоо-у -у, а защо гените на плоските червей са 75% сходни с човешките? Може би защото наследствеността е в голямата си степен обща, Тези прилики само показват че живеем в общи условия, ядем почти една и съща храна и дишаме същия въздух, вода , гравитация.

 

-(Специално за привържениците на Интелигентен дизайн). По какъв начин добиваме знание за Дизайнера? Каква е вероятността да има повече от един Дизайнер? Има ли вероятност Дизайнерът да не е всемогъщ, всезнаещ, вселюбящ?

А по какъв начин софтуера разбира за намесата на създателите си? Разбира се че със средства които не може да контролира. Дизайнера е достатъчно могъщ за да прати грешниците в ада, а bogoizbrania да иде на небето :-).

 

-Обяснете защо всичко е започнало от една двойка (пр. Адам и Ева). Какво е предимнството на една двойка пред много двойки? Ясни са недостатъците – ще се наложи съвкупление между братя и сестри, между братовчеди… Но какви са предимствата?

Не нямало е съвкупление между братя и сестри, това е либерална интерпретация, Първите 20 поколения фактически жените на всеки патриарх са се появявали от реброто на мъжа точно както Ева бе извадена от Адам, така този метод за поява на жени продължи и следващите и при следващите 20 потомъка. Освен това на много бащите им бяха ангели, това са нефилимите. Предимството бащата да е ангел е като да си роден в семейството на някой банкер или политик, такъв човек е много повече от всички останали.

 

-Обяснете математичния модел на креационизма. Има математични модели във всяка една научна област – вкл. и в еволюционната биология. Трябва вие да имате някакъв математичен модел.

Има го доста подробно описан в Битие. Или тук Библията не се приема за вярна, всичко останало е истина но не и Библията, нали така беше?

-Обяснете защо много дисциплини – геология, астрономия, биология, химия са съвместими с идеята за еволюцията и защо креационизмът е по-добра алтернатива.

Това че много геолози се правят на атеисти и това е научно и доходоностно съвсем не значи че е вярно. Атеистите днес се доказват един другиго, те са секта обсебила държавата и бюджета и. Истинската наука е само интелигентния дизайн.

 

-Обяснете поведението на човешката хромозома #2. Според стандартната теория тя е създадена от сливането на две отделни хромозоми (все още са отделни в генома на шимпанзето). Така човешката хромозома #2 има структури, които не биха възникнали при създаването й де ново. Обяснете тези структури според теорията на креационизма.

Наблюдението на наследствените белези изисква описване и систематизиране със средствата на човешкия език и за това са измислени такива фрази като; хормозоми, гени, ДНК и др. Това са само условни обозначения на някакви наблюдавани белези на развитие и наследственост. Те нямат нищо общо с еволюция и прочее философия.

 

-Обяснете космическата фонова радиация. Тя е интегрална част от теорията за Големия взрив. По какъв начин тя се вписва в креационистическия модел?

Тя не е интегрална част на философията наречена теория, двете нямат нищо общо, едното е явление в природата, „големия взрив“ е явление в атеизма и философията съществуващи само в главите на държавни служители и писанията им.

 

 

science

Въпросите са надреса;

http://svetliospace.wordpress.com/2009/10/13/%D0%B2%D1%8A%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%B2%D1%8F%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%B8-%D0%B2-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B7/

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3633615
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив