Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2010 17:16 - Да подкрепим борбата срещу псевдонауката на държавна издръжка
Автор: bogoizbrania Категория: Технологии   
Прочетен: 1511 Коментари: 1 Гласове:
3



Да подкрепим борбата срещу псевдонауката на държавна издръжка

Вчера видях в християнската книжарница СЛС на "Цар Симеон" книгата на Божидар Палюшеф "Физиката на Бога" и се сетих, че подобни теории има и тук в блога редовно поднася ни от потребителя ГМихов. Въпреки нежеланието си да встъпвам в конфликт други блогъри или мисионерски организации, все пак счетох за нужно да дам мнение за безобразни медийни и псевдонаучни изяви извършвани с държавни средства, в държавни предприятия и достигнали до християнски организации неизвестно как. Ще дам няколко линка за да може всеки заинтересован да прецени сам, защо този феномен на съюз между политици, медии, шарлатани и религията е по опасен от колкото изглежда.

На този линк накратко е описан целия механизъм на заблудата почната от великия голям брат от ерата на перестройката. Много ми хареса свидетелството на стотина екстрасенса, които за няколко месеца не успели да намерят изчезнал самолет през 80-те, а професионално издирване го открило след няколко часа.

http://old.inrne.bas.bg/wop/ARCHIVE/wop_2_2004/21%20Schmidt-04.htm

блога на местния агент ГМихов;

http://gmihov.blog.bg/

Постинг и дискусии от преди да се замисля по въпроса, хубаво е че има подкрепа, не всички са изперкали;

http://begetron426.blog.bg/technology/2009/08/05/torsionno-pole-syvremenna-dreha-na-mistikata-i-religiiata.374906?reply=1379569

Друг местен измамник;

http://jivko1128.blog.bg/

Още един;

http://zann.blog.bg/

Друг "изучаващ" лицемер;

http://nrg.blog.bg/

Още един фен;

http://grigor.blog.bg/

Пак измамник;

http://cudo.blog.bg/

Даже и учители са заблудени;

http://vmitkov.blog.bg/

Има и други преписвачи в блога, но те не са някакви сериозни поддръжници. С това не желая да започвам дискусия или конфликт със хора от блога

Физика на „бога“, Божидар Палюшев

http://www.book.store.bg/p3786/fizika-na-boga-6-bozhidar-paliushev.html

Science



Тагове:   science,


Гласувай:
3



1. begetron426 - Радвам се, че хората подкрепящи истината...
24.06.2010 00:07
Радвам се, че хората подкрепящи истината се увеличават. Само така можем да бъдем най-полезни на хората като сме против догматичнте страшно вредни маниполации и заблуди на мистиката, религията и лъженауката, които винаги са били против научната истина и винаги са били унищожителни за човечеството. Истината е най-великото нещо, защото е същността на съществуването, развитието и управлението на света, но и тя не може да стои над себе си, защото е относителна, за да може да я откриваме, доказваме, разбираме и прилагаме за доброто на човека. Има само една мярка за истината - доказателството, което е привилегия само на науката. Който не използва доказателството за истината фактически насажда измамата сред хората. Съюзът между политици, медии, шарлатани, псевдо учени и религии е най-мощното оръдие за заблуда. Негов лозунг е: Заблуждавай и владей, за да богатееш на гърба на измамения народ. Така е било до сега, но от сега нататък трябва всички да се борим и подкрепяме доказаната научна истина, за да имаме бъдеще. Защото само истината може да спаси света и човечеството да има прогресивно бъдеще. Поздрав!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3645593
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив