Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2008 21:12 - Света според монсанто
Автор: bogoizbrania Категория: Технологии   
Прочетен: 4494 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 28.06.2009 17:32


The world according to monsanto. Света според монсанто, е документален филм, в който едностранчиво и с нагли лъжи различни хора успели да получат адвокатско разрешително или позиция на "учен" с надписче Ph. D, се изявяват като спасители на света. Филмчето показва хора със лош англииски и съмнително образование, но с достатъчно добри връзки, успели да докоснат някое високопоставено място около властта или свързани с някоя измислена организация разследваща теория на конспирацията и трупаща медийни бонуси на гърба на хората, които трябва да работят за насъщния, а не да получават държавна манна заради връзките и лъжите си. Едно от доказателствата за измамите им е в търсенето в нета на всякакви публикации, в които искането на пари и претенциите за вреда от всичко, което се прави в М са безспорна и абсолютна истина. Една от най грозните лъжи бе, че М е световна компания което не е вярно, освен Северна Америка и няколко страни в Европа няма директни продукти, в други страни местни фирми работят с продукти като техните. Друга заблуда е да се приписват неуспехите на отделни фермери като вина на М., дори и конфликти между фермери. Но върха на ужаса са самоубийствата в Индия, естествено тяхна вина.

Като магическа дума непрекъснато се натрапва мита за рака, който е изобретен и разпространяван от М чрез техните продукти. В началото бяха показани изрезки от изказвания на съветници и учени от ФДА които бяха заклеймявани като измама или като някакво ужасно зло, с което правителството подпомага М. Техните изказвания бяха омесвани с неграмотно бръщолевене на измекяри натрапващи мита за вредата от храните. Филма дори показа че лично Буш-баща като вицепрезидент е взел участие в подпомагането на развитието на земеделието, предпазвайки го от паразитите с куфарчета, което бе продължено от Куеил. Най интелигентното и научно обосновано становище бе дадено от James Mariansky Ph. D. Разликата между него и противниците му бе драстична, спокоен, мъдър, с излъчване на благородник, ако бе в стара Европа, а сега на американец с главно "А", контрастираше с нервните, себе-влюбени и неуверени в себе си активисти на медийните заблуди.

Най известния препарат е roundup, срещу които са спечелени само две дела за некоректна реклама, е за надписа "биодегрейдабъл", бил некоректен за преследвачите на линейки и това бе доказано като огромно зло за потребителите, сега този надпис е премахнат и милиони хора по света могат да заспиват спокойно.

Друго спечелено дело, е че някакви селяни в Алабама складирали препарати от вида PSB до някакъв завод, без съгласието на съседните собственици на имоти и това доведе до изплащане на обещетение след съдебно дело. Разбира се всяка болест в щата бе приписана на този склад от инициативния комитет за измекярстване на мангизи.

Друго дело, е за от хормона в препарата posilak, касаещ развитието на кравите. В Канада местните "учени" решават, че трябват получат пари за "изследвания", и когато разбират, че ако ще има пари то те няма да са лично за тях а за държавните институции, които естествено ще приемат готовите изследвания правени от другата страна на границата. Започват кампания и дела за забрана на препарата, въпреки успеха с медийния натиск върху съда тези няколко активисти с "Пи ейч ди" титли в момента се изживяват като жертви на конспирация, въпреки че успяват да забранят rbhd хормоните в Канада. Мисля че медийните им изяви са само пропаганда, хормона може да се предлага и по друг начин, не санкциониран от такива спекулативни дела.

На линка може да се види разясняване и на друг проблем приписан пак на М. http://naturalbg.com/infocenter.php?nav=article&id=95

Като заключение мога само да препоръчам на зрителите да погледнат на начина по който говорят хора като Мариански, не зная дали е вярващ, но благородния дух на човек застанал срещу портите на преизподнята бе успокояващ за всеки с надежда от горе.

С този пост не превъзнасям монсанто и колегите им, само това е правилния начин на развитие на земеделието, чрез съпротива на ентропията засягаща не само гените на растенията, но и на животни и хора. Монсанто може и да се концетрират върху семена спомагащи продажбата на други продукти. След време, ако човечеството не затъпее окончателно само селекцията на семената по технологии подобни на сегашните ще са пътя за производство на храни.

Още интресни линкове;

Храната на бъдещето

Саита на Езавел





Тагове:   Monsanto,


Гласувай:
0



1. pseudevernia - Не наричай хората "някакви ...
10.08.2008 11:38
Не наричай хората "някакви селяни", защото точно тези селяни те хранят, а не мъдрият, спокоен и с излъчване на благородник Мариански. В един друг постинг оплюваш бирата защото прецаква половите хормони ..ами животните с манипулирани хормони (благодарение на МОНСАНТО!!!) в категория "здравословна храна" ли ги слагаш? Не мога да разбера как е възмножно да си се сбъркал от четене на инфо по какви ли не въпроси, и въпреки това да имаш толкова зловеща позиция по някои въпроси. Как рещаваш, че ГМО е решението на проблема с глада? Само защото противниците на М ти се сторили ""нервни", а Мариански понеже е по-дебелокож, евалата му на пича за спокойствието, ти е спечелил симпатиите барабар с всичките му мизерии?
цитирай
2. pseudevernia - Запозната съм. Това, че защитаваш ...
10.08.2008 19:11
Запозната съм . Това, че защитаваш най-неадекватната позиция ще да е от някакъв непреодолим мерак да противоречиш на всичко което някой е казал преди теб или недай си боже да е масово мнение. Продължавай с великите си "оТКРИТИЯ" и тълкувания на нещата :D
http://www.zazemiata.org/gmo/million_against_monsanto_bg.php
цитирай
3. pseudevernia - Не съм нито държавен, нито бюрок...
10.08.2008 21:38
Не съм нито държавен, нито бюрократ. Явно те кефи да обиждаш хората без да ги познаваш.
цитирай
4. анонимен - Не мога да повярвам на този пост, но ...
26.08.2008 04:00
Не мога да повярвам на този пост, но той е точно противовеса на филма. Не ми се иска да смятам, че автора на поста е по някакъв начин обвързан с компанията така наречената "М" (сякаш пишеш за любимата на сърцето си).
Е ако някой се довери на автора то това си е негов проблем. Точно токъв е вида на мненията, които създават противоречие и човек гледал филма и прочел след това този блог да си мисли: О, може би наисина "М" са набедени! О, може би наистина искат да ги изкарат лошите амаерикански момчета! О, може би наистина всички тези учени са специално подбрани да лъжат и да плщят по компанията Майка, Хранителница, Закрилница и Пазителка на реда във вселената! :)
И може би затова не дадоха интервю с представител на компанията (това на края на филма си е чиста проба измама). И може би затова бе казано (цитирам по памет):"... ако нямаш какво да криеш, защо не предоставяш данните, които имаш... ...ако нямаш какво да криеш ти би искал дори да разпространяваш данните от изледванията си..."
Е това е ... няма да има истина, докато такива като автора на този блог се намират да "опровергават" всичко и всеки. Да ви припомня, че това не е нова идея, още древните софисти са казали, че могат да докажат една теза и съвсем спокойно след това да докажат нейната антитеза.
А нека изкажа и моето мнение на края.
Филмът не остави никакво съмнение в мен, че компанията Монсанто е това зя което я представиха. Зя мен това е една огромна търговска фирма, чиято цел е да завладее световните пазари за семена и така да завладее цялата световна икономика. Много проста схема - продавай семената си, не позволяваи да се използват повторно, създай биологични видове, които са зависими от твоите препарати и накарай света да ги използва. И в крайна сметка се получава свят доминиран от една компания, която унищожава биологичното разнообразие и създава монопол над целия пройзводствен процес. Мисля си, че това ще доведе до катастрофа, когато мутантите няма да могат да се справят с мутиралите болести. Когато целогодишни реколти на цели континенти ще бъдат унищожавани заради зараза, която поразява само мутиралите продукти.
И много много нови и "причудливи" болести.
И деца изроди по света.
А решението за съжаление ще е постфактум ... като с Хитлер.
цитирай
5. анонимен - кух си та дрънкаш..
14.08.2009 00:20
... поне стила на филма е в класи над твойте недоказани и неизказани дойкрай драсканици в стил а-ла прогимназиален преразказ по картинка (видео).

Вярно или не - хората са го поднесли много добре. Ти - не.
Хората представиха доказателства. Ти - не.

Иди с останалите баби в парка да бистрите поредният епизод на някоя сапунка. Най-вероятно ще те гледат в устата и ще те боготворят.
цитирай
6. анонимен - Каквито ни бизнесмените, такава ни политиката
09.02.2010 15:12
И за бабите в парка не ставаш, толкова си късоглед. Пробвай в т.н. М да те вземат на работа:)
цитирай
7. анонимен - не виждам каква полза има от ГМО о...
16.03.2010 23:01
не виждам каква полза има от ГМО освен да пълни джобовете на определени хора, и много власт в техните ръце
как като прецакаш природата ще оцелееш, трябва да си напълно малоумен въобще да се сещаш за ГМО, или да си мислиш - аз ще живея кратко, да му мислят след мен, верно хората са наказани с тоя мутирал орган - мозъка, и накрая ще се затрият, и много други организми
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3649422
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив