Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2008 21:10 - Как се раждат и умират новите митове
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1322 Коментари: 1 Гласове:
0



В това изследване ще проследя пътя и мотивите на хората измислили не само извънземните, но и цялата митология или "наука" около това средство за измама и налагане на контрол върху хората. За творчеството на митове и лъжи, с които определени хора се опитват да обсебят мисленето на масовия зрител и читател съм споменавал и в предни постове;

http://bogoizbrania.blog.bg/viewpost.php?id=136591

Тук ще допълня няколко елемента около цялата тази "наука", в която са замесени много хора. Пропагандата на НЛО настъпва не само чрез масовите средства за информация, но учениците и тиражират и разпространяват с разни средства влиянието на измислените от тях същества върху хората, обществото, историята, науката и техниката. Тук ще публикувам данни за няколко от основателите на разните митове, не с цел да рекламирам лъжата, а да покажа евтиния и неверен начин на възникване на такива измислици.

Древни култури и митове и НЛО. Историята за свързването на НЛО с древните митове, археологията и историята започва не постепенно както може би хората на моята възраст помнят, а с книга на Jacques Vallee, Passport to Magonia: On UFOs, Folklore, and Parallel Worlds. Издадената през 1968 и редактирана основно през "80 книга всъщност е първото "откритие" за НЛО в древните култури по земята. тласък на този мит дава известния филм на Спилбърг, "Близки срещи от третия вид", Вале е пресъздаден като герой на екрана, Спилбърг умело успява да намеси и правителството, което естествено е откритие от времето на случая „розуел“. Изказването на Тексаски военен бе веднага прието като средство за заблуда, нищо чудно един ден и мен да ме обявят за опитващ се да прикрие извънземните. Темата е превърната в печеливш бизнес от швейцареца Е. Деникен, продължил методите на Вале, всеки детайл с неясно значение е приписан на летящи чинии, а митовете буквално се поукрасяват и "редактират" или развиват, „магония“ е вълшебна страна над облаците през средновековието.

http://www.amazon.com/Passport-Magonia-Folklore-Parallel-Worlds/dp/0809237962

Първия съединил и Библията с извънземните е, Isaac David Ellis Thomas, Omega Conspiracy: Satan"s Last Assault on God"s Kingdom, пастор и агресивен либерал, той пръв е родил идеята, че нефилимите в Битие са не от ангели, а от извънземни и това е опит на дявола да създаде полухора полудемони. Тази идея за съжаление се е възприела и от някои вярващи, както съм доказал по преди нефилимите са полухора полуангели родили се от жени на земята за да са благословение за малцината хора в началото на историята, постепенно те се корумпират поради способностите си и властта си но първо чрез потопа а после чрез евреите и по късно Цар Давид са изтребени. Днес остатъците им са само в лъжеучения и доктрини, които е наш или мой ред да унищожим!

http://www.amazon.com/Omega-Conspiracy-Satans-Assault-Kingdom/dp/0962451746

Други двама вярващи; by John Weldon (Author), Zola Levitt (Author) написват през 1975 книгата, UFO"s: What on earth is happening?

http://www.amazon.com/UFOs-earth-happening-John-Weldon/dp/0890810109

Успяват да припишат на измислените богове на Египет и Ирак и при това изфабрикувани измислици през 18-ти и 19-ти век, демонична сила и способности, така се затваря кръга, езически богове-извънземни-демони. Пределно ясно е, че хората създали митовете за тълпи от богове най вече в близкия изток са демонично обладани, но това не значи че измислените способности са се случвали реално на земята. те са съществували само в главите на хората разпространяващи ги и в книгите писани от тях. Така тези, двамата като и много други християни не само че твърдят неверни неща, стават за смях, че не успяват да отличат човешкото въображение от реалните събития, но и фактически обиждат духа като приписват на дявола способности които той няма, както и демонстрират лошо разбиране на Библията. Там тези явления са обяснени.

Модерната ера на НЛО като материал на медиите не започва със случая в "Розуел", а няколко седмици по рано. Рождения ден на съобщенията или тиражирането на лъжите става на 2 юни 1947, когато човек на име Кенет Арнолд твърди, че е видял обекти във въздуха подобни на супници, край Якима, Вашингтон, съобщението е записано като "flight saucer". Случая "розуел" става месец след този и ерата на "летящите чинии" е стартирана. В последствие Кенет е признал, че е бил посъветван да замени деветте супника с девет етажно здание, както е възнамерявал да направи първоначално. Първото засичане на извънземни с радар става край ВашингтонДС през юли 1953 когато радар за контролиране на въздушното движение засича седем обекта. Медиите побесняват, сензацията е на първите страници на вестниците.

За първи път контакт с извънземно същество ( the first alien abduction ) е оповестено през 1957 в Бразилия от Antonio Villas Boas, историята е много съмнителна, среща го на полето извънземните, взимат му кръв, после му пускат някакъв газ от който се напушва! и тогава във стаята идва жена извънземна, при това гола. История като за публичен дом и нарко сборище, магията е все пак във масовото разпространение в медиите за което са способствали местни лекари. Истински бум на "абдакшън" обаче има в САЩ и Канада където до 3% от населението се е въргаляло с извънземни според твърденията, в други страни такива събития са изключения.

Близкия на Чък Мислер разглеждащ въпросите на НЛО и „абдакшън“ се съмняват вimage автентичността на тези съобщения, но погрешно приписват на демоните способност да въздействат на материалния свят, а не само на мислите на хората. Забелязвам и неуместно доверие на разни авторитети като учени и лекари и политици, което е опасно и неприемливо за християнин. Все пак необходимостта да се помогне на хората страдащи от такъв демоничен тормоз е належаща и вероятно във личния контакт с такива страдащи трябва да сме внимателни. Възможностите да се преодолеят демоните са демонстрирани не само от Библията но и във вярващите Словото и Изкуплението.



Тагове:   как,   новите,   митове,


Гласувай:
0



1. strianakiev - Ние живеем в илюзорен свят...
25.04.2008 15:47
В нашия свят е възможно всичко...но в духовния няма място за подобни "фантазии" ... ако нещо изобщо съществува, то това е Твореца..това ще усетим, когато се слеем с Него..за сега само Исус Христос е постигнал това...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3649829
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив