Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2012 21:28 - Как се разкрива D G Rossetti зад прякора Данте Алигиери
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 682 Коментари: 0 Гласове:
2



 Как се разкрива D G Rossetti зад прякора Данте Алигиери

Dante Gabriel Rossetti (12 May 1828 – 9 April 1882), е роден в Англия от италиански емигранти и почти цялото му обкръжение е от английски интелектуалци.

Твърденията за древност на The Divine Comedy са неправилни и са образ на средството за повдигане на имиджа на литературния продукт. Той не е нито уникален, нито съществен в теологично, богословско и дори философско направление, представите на смъртни и не смъртни грехове, както и за добродетелите са взети директно от теологията и философията и са вкарани в рамката на романтизма от началото на 19-ти век, или по-скоро на западащия романтизъм закачен за политическите акценти на викторианското творчество. Ето и първия белег, стилът е от преди 200 години не е древен. Вторият белег може да се намери в политическата агентура на Purgatorio-то, в него се споменава за южното полукълбо посетено за първи път от италианец на име Alessandro Malaspina (November 5, 1754 – April 9, 1810), което силно е издразнило англичаните. Официално той се е представял за офицер от Испанския флот, но зад него и експедицията му всъщност стояли французите, които в края на 18-ти век Англия изгони не само от Индия и Канада, но и най-вече от Южна Америка, съдействайки континента да бъде разделен от Испания и Португалия. Английският хумор и тук е в най-добрата си форма, "Чистилището" за французите явно ги е изпарило заслужено от по далечните земи и сега трябва да разчитат на италианци и испанци дори и в изследователските си дела. Покаяли са се за не смъртните си грехове като лакомия и алчност и не смеят да се пъхат другаде, освен в Inferno-то на Африка, където са били натикани колониалните им страсти.

Третият най-важен белег за авторство идва от името, първото съвпада, следващото Alighieri е просто изкривена форма на allegory. А думата allegory като се преправи на фраза all e gory на италиански значи окървавеният, указание за името Rossetti червеникав.

history, 



Тагове:   history,   poetry,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3645838
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив