Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2019 21:51 - Вергилий и Беатриче
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 399 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Вергилий и Беатриче

Псевдонимът на Вергил или Виргил е на баща и син Милл. Енеидата, е знаменита поема посветена на лични преживявания на Милл и на неговата политическо-философска борба за разпространението на учението на либерализмът.
  Virgil Maro University of Edinburgh,  (15 October, 70 BC – 21 September, 19 BC) John Stuart Mill (20 May 1806 – 7 May 1873) James Mill (born James Milne, 6 April 1773 – 23 June 1836)
  Вергилий се появява и на интересно място в литературата, като спътник на Данте в трите свята на отвъдното. Авторът на Divine Comedy не бил някой от кланът Розети, въпреки сходството с името на Данте Габриеле Росети. Италиано-английският клан са дали само името на героят и автор. Реалният автор се разпознава по следните белези. 
  1 Лакомията и чревоугодието са грехове равнопоставени на сладострастието и прелюбодействието, което е указание за правоверен веган.
  2. Вергилий е господар на подземният свят, но не се допуска до небето защото е "роден езичник". Авторът знае кой стои зад псевдонимът и го заменя с красивата Беатриче на небето.
  3. Обиколката на небето завършва с видение за деца които терпърва ще се родят. Алегория за окултната идея за, "нов вид хора", които тепърва ще се родят.
  Тези белези посочват и кой е авторът, това е Бърнард Шоу. Името на книгата е за историята на създаването на социализЪма. Шоу знае че либерализмът е само началото на червената поганска идеология. Идеята за реформи и развитие в обществото е необходимо да се очисти от Евангелската си основа и да се насочи към социално закрепостяване и интелектуално поробване на съзнанието. Небето за Шоу е наивната идея за тотално мозъчно промиване чрез обазователно идуциране на невежество. Ранният социалист не се осъзнал класово и дигитално. Бъдещето ще покаже, че само медиите и шоубизнесът, не образованието ще закрепостят хората с авторитаризъм и робска психика. образоването ще освободи човекът и неговото съзнание. ====



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3645987
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив