Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2007 19:36 - Интелигентния дизайн в Европа
Автор: bogoizbrania Категория: Технологии   
Прочетен: 868 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.12.2007 07:19


image

Petersburg, Kentucky, May 26, 2007

Схватката между еволюцията и креационизма в САЩ продължава за десетилетия. Американците все пак нямат монопол върху произхода на света. В Европа също има търсене за начините на въвеждане на креационизма или интелигентния дизайн в подходяща научна форма в държавните училища.

Северна Ирландия

В Lisburn предградие на Белфаст, общинския съвет гласува скоро във всички начални и основни училища да се включи Интелигентния дизайн в програмата.

Градчето Lisburn не единственото в региона. Депутата David Simpson направи запитване към министъра на образованието относно учебните материали предназначени за училищата по тези въпроси. Според партийния говорител, в ръководството на демократическата юниониска партия (DUP) of Northern Ireland има планове за разширяване на алтернативните теории на еволюцията.

Хуманистите в Белфаст са съответно в паника. Les Reid, chairman of the Belfast Humanist Society, се аргументира с; "неприемливо е да има религия в часовете по наука."

Поради липсата на разделение между църква и държава в Северна Ирландия противоречията няма да доведат до конституционни пречки. Департамента по образование равнодушно разреши на училищата да решават сами въпроса.

Говорителя заяви. "В компетенцията на училищата е да ревизират програмата и да изучават алтернативни на еволюцията теории, включително и креационизъм, ако това е тяхното желание.

Съвета на Европа

На континента изучаването на алтернативни теории за еволюцията е поставено като предмет на правата на човека. Но правата на европееца не включват правото да се съмнява в еволюцията, която трябва да се приеме безусловно във ЕС. Дори Council of Europe"s Parliamentary Assembly ще постави на обсъждане въпроса за критиките на еволюцията като; "форма на опасен религиозен екстремизъм" и като нарушение на човешките права и същността на еволюцията.

"Има различни виждания за произхода на света и ние уважаваме това," заяви пред Reuters члена на асамблеята от Люксембург Anne Brasseur. "Нашата цел е да забраним креционизма да се приема като наука и да се преподава научно. Това е голяма опасност."

В съвета на Европа са разглеждали практиката турски мюсюлмани да разпространяват крециониски книги в различни страни. Съвета иска да пресече тази практика още в началото. Резолюцията, която ще се издаде няма да е обвързваща членовете, но ще демонстрира нежеланието на политиците да се разпространява всякаква форма на креационизъм в училищата. Съвета вече е обявил Интелигентния дизайн за креционизъм.

Този въпрос не е от скоро и няма да приключи бързо. Докато политици и учени продължават да обсъждат теориите за произхода, Библията ни дава отговор от преди хиляди години, не само че Бог е сътворил света, но и че е очевидно как го е направил. В посланието към римляните апостол Павел твърди че Бог може да бъде изявен чрез творението, толкова явно и неоспоримо, че отричането му от хората е непростимо:

"For the invisible things of him from the creation of the world are clearly seen, being understood by the things that are made, even his eternal power and Godhead; so that they are without excuse: " - Romans 1:20

Да благодарим на Словото за истината която ни разкрива.

20 τα γαρ αορατα αυτου απο κτισεως κοσμου τοις ποιημασιν νοουμενα καθοραται η τε αιδιος αυτου δυναμις και θειοτης εις το ειναι αυτους αναπολογητους

http://youtube.com/watch?v=V_znfn0GJe0

Related Links:

Council of Europe to Vote on Creationism - Reuters
Tussle of Biblical Proportions Over Creationism in Ulster Classrooms - Belfast Telegraph
Articles on Creation - Koinonia House
The Creator Series Radio Broadcasts - Koinonia House





Тагове:   дизайн,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3649695
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив