Постинг
06.06.2009 23:22 -
Великата бяла химия
Автор: bogoizbrania
Категория: Технологии
Прочетен: 5150 Коментари: 9 Гласове:
Последна промяна: 06.06.2009 23:27

Прочетен: 5150 Коментари: 9 Гласове:
0
Последна промяна: 06.06.2009 23:27
Великата бяла химия
Тук накратко ще покажа чрез наколко снимки от "дискавъри" предаването How It"s made , че захарта не се получава от растения. От тях е само ензима, които помага за кристализиране на въглеродни съединения от съвсем други химикали, които ще видим как се появяват.
.png)
Жънене

Транспортиране
.png)
! Миене на тръстиката, по скоро само предварително мокрене.
.png)
Смилане с ударни чукове.
.png)
Получаване на сироп чрез смилане с вода срещу въртящи се барабани.
.png)
Отделен сироп, обърнете внимание на консистенцията, сухото вещество е по малко от 5%, цвета само заблуждава. По долу ще видим от къде сухото органично вечество нраства няколко пъти!
.png)
Смляната растителна маса се изхвърля, това е повече от 90% от растенията.
.png)
Събиране на сиропа, казана е много по малък от колкото изглежда, в следващите снимки ще видим как обема рязко се увеличава и то не само водата, но сухата органична маса.
.png)
Химика е на линия, тук все още няма захар, но скоро ще се появи.

Това което виждате е "сулфатиацирането" нагряд серен окис и други сулфиди е вкаран в сиропа, в течна среда това значи акумолаторна киселина и втвърдители.

Обема е нарастнал и предстои смесване с градивния елемент, истинския източник на въглерод за получаване на сухо вещество.

Ето го и него, сипва се вар !!!, да правилно прочетохте.

Варта се смесва със киселинния разтвор, и започва реакция.

Обема намалява поради химическата реакция, въглерода от варта изяжда водата в киселинната среда и сярата се свързва с калция и в последствие част от нея се отделя.

Ето как се отделя повечето, но не всички остатъци на химическия процес, в който ензимите от растението са позволили създаване на въглеродо-водородна маса, която в последствие ще се суши.

Утаяват се меласа и последните остатъци на растението се изхвърлят.

А ето как се получават кристалите на захартта, добавя се с Sucrose, Crystal суспензия в алкохол.

Центруфугата която разделя меласата от кристалите, които се пръскат с вода за изглаждане на повърността и придаване на блясък.

Раздробяване на слепнали кристали и сушене.
Почти никаква част от растението не присъства в изходния продукт, всико идва от варта и сулфидите.
Тук накратко ще покажа чрез наколко снимки от "дискавъри" предаването How It"s made , че захарта не се получава от растения. От тях е само ензима, които помага за кристализиране на въглеродни съединения от съвсем други химикали, които ще видим как се появяват.
.png)
Жънене

Транспортиране
.png)
! Миене на тръстиката, по скоро само предварително мокрене.
.png)
Смилане с ударни чукове.
.png)
Получаване на сироп чрез смилане с вода срещу въртящи се барабани.
.png)
Отделен сироп, обърнете внимание на консистенцията, сухото вещество е по малко от 5%, цвета само заблуждава. По долу ще видим от къде сухото органично вечество нраства няколко пъти!
.png)
Смляната растителна маса се изхвърля, това е повече от 90% от растенията.
.png)
Събиране на сиропа, казана е много по малък от колкото изглежда, в следващите снимки ще видим как обема рязко се увеличава и то не само водата, но сухата органична маса.
.png)
Химика е на линия, тук все още няма захар, но скоро ще се появи.

Това което виждате е "сулфатиацирането" нагряд серен окис и други сулфиди е вкаран в сиропа, в течна среда това значи акумолаторна киселина и втвърдители.

Обема е нарастнал и предстои смесване с градивния елемент, истинския източник на въглерод за получаване на сухо вещество.

Ето го и него, сипва се вар !!!, да правилно прочетохте.

Варта се смесва със киселинния разтвор, и започва реакция.

Обема намалява поради химическата реакция, въглерода от варта изяжда водата в киселинната среда и сярата се свързва с калция и в последствие част от нея се отделя.

Ето как се отделя повечето, но не всички остатъци на химическия процес, в който ензимите от растението са позволили създаване на въглеродо-водородна маса, която в последствие ще се суши.

Утаяват се меласа и последните остатъци на растението се изхвърлят.

А ето как се получават кристалите на захартта, добавя се с Sucrose, Crystal суспензия в алкохол.

Центруфугата която разделя меласата от кристалите, които се пръскат с вода за изглаждане на повърността и придаване на блясък.

Раздробяване на слепнали кристали и сушене.
Почти никаква част от растението не присъства в изходния продукт, всико идва от варта и сулфидите.
Каква вар, какъв въглерод, кая точно е варта със съдържание на въглерод..... абе какви пет лева
цитирайАбе ти да не си друсан..........за малко да ти повярвам, ама после като ти видях името „Богоизбрания„ и ми стана всичко ясно...тия гъби дет си ги ял вчера са били от най–халюциногенните..
цитирай
3.
анонимен -
захар и вар
08.06.2009 01:40
08.06.2009 01:40
Не се заяждам. Опитвам се да разбера това, за което пишеш. Но доколкото знам във варта има калций и кислород - негасена, и в добавка на ВОДОРОД - гасена вар. Та питам къде е въглерода, че нещо ми се губи
цитирайНека аз ти напиша оценка по химия. А моята оценка за теб е - 2. И нека се аргументирам:
1. Това, което представяш и си мислиш, че е вар се нарича ВАРОВИК приятелю, калциев карбонат. В природата е широко разпространен и е СУРОВИНА за производството на негасена вар, която е калциев окис.
2. При взаимодействието на калциевия окис с вода (процесът се нарича "гасене" на негасената вар) се получава калциев хидроокис или калциева основа или негасена вар- избери сам.
Между другото ми дължиш хонорар за лекцията по ОСНОВИ на химията.
Както вече казах бедният Менделеев се обръща в гроба. Не той се върти в гроба като жироскоп като чете това което си писал.
Е време е да приключвам лекцията. След около 5 години може пак да ти драсна, ако си завършил успешно 8 клас.
цитирай1. Това, което представяш и си мислиш, че е вар се нарича ВАРОВИК приятелю, калциев карбонат. В природата е широко разпространен и е СУРОВИНА за производството на негасена вар, която е калциев окис.
2. При взаимодействието на калциевия окис с вода (процесът се нарича "гасене" на негасената вар) се получава калциев хидроокис или калциева основа или негасена вар- избери сам.
Между другото ми дължиш хонорар за лекцията по ОСНОВИ на химията.
Както вече казах бедният Менделеев се обръща в гроба. Не той се върти в гроба като жироскоп като чете това което си писал.
Е време е да приключвам лекцията. След около 5 години може пак да ти драсна, ако си завършил успешно 8 клас.
Във химията не съществуват понятия като въглерода изяжда водорода. Тук пък вече един друг голям учен се върти в гроба. Този който е написал нещото като "Нищо в природата не се губи и създава а преминава от едно състояние в друго"
А познай как се казва ученият?
Ползвай жокер Google, защото знам че иначе няма да се справиш
цитирайА познай как се казва ученият?
Ползвай жокер Google, защото знам че иначе няма да се справиш
Нека ти налея и малко Минералогия. Калцив карбонат се среща в природата освен като варовик(скала) и като минералите калцит и арагонит. Айде да се помъчиш да намериш инфо за тях :)
цитирай
7.
анонимен -
bobacko, bobacko2 и headinthec...
31.10.2009 14:36
31.10.2009 14:36
bobacko, bobacko2 и headintheclouds, вместо да раздавате оценки /слаб 2/, определения /надрусан/, предположения /ял гъби/ и т.н. я вземете и ПРОЧЕТЕТЕ, че човека не разказва някаква измишльотина, или си измисля конспирации а преразказва филм и показва картинки като илюстрация, така че ако гореспоменатите забележки можете да ги адресирате към ... към къде - "Ползвай жокер Google, защото знам че иначе няма да се справиш"
цитирай
8.
анонимен -
Обществото на кварталните специалисти
31.10.2009 14:39
31.10.2009 14:39
bobacko, bobacko2 и headintheclouds - КАВАЛИери на ордена на Кварталните Специалисти dgd
цитирайстатитята като технология е прекрасна, но от някои елементи на това, което сте написали мога със сто процентна сигурност да твърдя без да ви познавам лично, че вие не сте химик и нямате никаква квалификация в тази обраст. Лек ден.
цитирай